Vehreä Kefalonia on upea matkakohde

Joonianmeri sijaitsee Kreikan länsipuolella, ja Kefalonia on sen suurin saari. Kefalonian vehreä luonto, toinen toistaan hienommat rannat ja viehättävät pikkukylät tekevät siitä upean matkakohteen.

Kefalonia on suosittu rantalomakohde, jonne tuhannet suomalaiset matkustavat joka kesä sen upeiden rantojen vuoksi. Silti saari tarjoaa paljon enemmän kuin aurinkoa ja kirkasta Välimeren vettä: vehreät metsät, upeat vuoret ja sinisestä merestä nousevat kalliojyrkänteet tekevät Kefaloniasta kuvauksellisen saaren.

Kefalonia kuuluu Jooniansaariin. Saariryhmään kuuluu useita suosittuja rantalomakohteita, sillä Kefalonian lisäksi myös Korfu, Lefkas ja Zákynthos kuuluvat saariryhmään.

Assos

Taruista tuttu saari

Kefalonia tunnetaan jo historian alkuhämäristä: Homeroksen eepoksista tuttu Ithaka on viereinen saari. Osa tutkijoista on jopa arvellut, että muinaisaikojen Ithaka olikin todellisuudessa nykyinen Kefalonian saari.

Valitettavasti maanjäristykset, erityisesti vuoden 1953 järistys, ovat tuhonneet suuren osan Kefalonian vanhasta rakennuskannasta ja arkeologisista kohteista. Toki arkeologian harrastajat löytävät myös Kefaloniasta kiinnostavia kohteita – vaikka ne eivät olekaan yhtä näyttäviä kuin monen muun Kreikan saaren tarjoamat temppelirauniot.

Nouse Ainos-vuorelle

Kefalonian korkein vuori on 1628 metrin korkeuteen nouseva Ainos. Kirkkaalla säällä vuoren huipulle nouseva palkitaan upealla näkymällä Kreikan rannikolle ja naapurisaarille.

Kefalonia tarjoaakin hienoja vaellusreittejä vuorten rinteillä. Vaikka kävelyreitit on yleensä merkitty hyvin, kannattaa sinun hankkia kunnollinen kartta reittien seuraamiseksi.

Ihaile tippukiviluolia

Saaren keskiosissa on myös kaksi kaunista luolaa, joihin saarella lomailevan kannattaa ehdottomasti tutustua.

Valitettavasti vielä nykyäänkin kauniit Drogaratin luolat ovat menettäneet osan viehätyksestään, kun tippukiviluolan stalaktiitit ja stalagmiitit ovat vaurioituneet pahasti. Perimätiedon mukaan toisen maailmansodan aikana saksalaiset käyttivät tippukiviä harjoitusmaaleina.

Melissani on toinen sisämaan upea nähtävyys. Maanalaisen virran tuoma kirkkaansininen vesi on täyttänyt romahtaneen luolan tehden siitä rauhallisen ja kauniin järven. Tätä näkyä et unohda!

Melissani, Kefalonia

Nauti upeista rannoista

Kefalonian parhaat rannat ovat nekin itsessään nähtävyyksiä. Rannoista kuuluisin on Sami, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Valitettavasti alueen jatkuvat ruuhkat tekevät siitä vähemmän houkuttelevan rantakohteen.

Myrtos on toinen upea Kefalonian ranta. Se sijaitsee saaren länsiosassa ja on Samin tavoin ajoittain ruuhkainen. Myrtos on erittäin jyrkkä ranta, joten sitä ei voi suositella lapsiperheelle.

Xi sijaitsee Lixourin eteläpuolella. Xi on hieno ja rauhallinen hiekkaranta, jolla on aina tilaa.
Myrtos, Kefalonia.

Herkuttele paikallisilla erikoisuuksilla

Jooniansaarten keittiö eroaa selvästi muusta Kreikasta. Kreikkalainen keittiöhän muistuttaa monin tavoin turkkilaista ja Lähi-Idän ruokaa.

Kefalonian keittiön vaikutteet taas ovat peräisin pikemminkin Italian ja Itävallan suunnalta. Siksi alueen erikoisuuksiin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Kuvat: ahisgett, risastla (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!