Kamari on auringonpalvojan ja lapsiperheen matkakohde Santorinilla

kamari-nikos-roussos

Santorini tunnetaan yhtenä Kreikan kauneimmista saarista. Kamari sijaitsee Santorinin kaakkoisrannalla, ja sopii mainiosti myös lapsiperheen matkakohteeksi.

Nauti auringosta Kamarin mustahiekkaisella rannalla

Kamari on pitkän, mustahiekkaisen rantansa ansiosta yksi Santorinin suosituimmsita rantakohteista. Kylässä on runsaasti tavernoja, baareja ja yökerhoja, mutta silti sen tunnelma on selvästi Thiraa rauhallisempi.

Kamari sopiikin mainiosti myös lapsiperheen matkakohteeksi. Ranta on melko loiva, eivätkä etäisyydet kylässä ole liian pitkiä pienten lasten kanssa matkustavalle.

Katso elokuvia ulkoilmateatterissa

Kamarin erikoisuus on joka ilta auki oleva ulkoilmaelokuvateatteri. Teatterissa esitettävät elokuvat vaihtuvat muutaman päivän välein. Useimmiten teatterissa esitetään suosittuja Hollywood-elokuvia, mutta toisinaan tarjolla on myös kreikkalaisia elokuvia.

Näytökset alkavat puoli kymmenen aikaan illalla. Elokuvateatterissa on baari, ja tupakointikin on siellä sallittua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lyhyt matka lentokentälle

Kamari sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä saaren lentokentältä. Lyhyen matkan ansiosta pääset lentokentältä hotelliisi varttitunnissa.

Valitettavasti samasta syystä myös lentokentän melu häiritsee toisinaan siestan viettäjää. Lentokenttä on kuitenkin käytössä vain päiväsaikaan, joten nousevat ja laskeutuvat lennot eivät katkaise yöuniasi.

Ikivanha Thira tunnin kävelymatkan päässä

Ikivanha Thira sijaitsee Kamarin yläpuolella. Thira onkin sopiva retkikohde, jonne voit myös kävellä Kamarista. Varaa aikaa jyrkkään nousuun tunnin verran.

Hellesäällä linja-auto tai taksi on huomattavasti helpompi tapa tutustua Thiran raunioihin.

Runsaasti valmismatkoja tarjolla

Kesällä Kamari kuuluu useiden suomalaisten matkanjärjestäjien ohjelmaan. Vuonna 2015 ainakin Aurinkomatkat, Lomamatkat ja Apollomatkat vievät suomalaisia nauttimaan auringosta mustahiekkaisella rannalla — oletko sinä yksi heistä?

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!