Agios Nikolaos on tuttu rantalomakohde Kreetan pohjoisrannikolla

Kreetan nousu suosituksi matkakohteeksi alkoi Agios Nikolaoksesta. Vaikka kaupunki on jo vuosikymmenien ajan ollut suosittu matkakohde, on se säilyttänyt aimo annoksen aitoa kreetalaista tunnelmaa.

Agios Nikolaos on vilkas pikkukaupunki

Agios Nikolaos
Monet suositut rantalomakohteet ovat oikeastaan pelkkiä hotellikyliä. Agios Nikolaos on kuitenkin säilynyt pikkukaupunkina, jossa myös lomalainen tietää olevansa Kreikassa.

Toki vuosikymmenien mittaan ravintoloiden ja baarien määrä keskustassa on kasvanut, ja monet pikkukaupat ovat saaneet väistyä matkamuistomyymälöiden tieltä.

Kuitenkin kesäillan pimentyessä, kreikkalaisen musiikin soidessa ja paikallisten ruokien tuoksuessa tiedät olevasi Kreikassa. Ja jos keskustan korttelit ovatkin turistien täyttämiä, hiukan syrjempää löydät edullisempia ja usein paljon parempia ravintoloita.

Agios Nikolaos – rannat

Agios Nikolaoksen rannat ovat alueen parhaita. Lähistöllä on useita rantoja, jotka tarjoavat vierailijoille runsaasti aktiviteetteja, kuten uintia, snorklausta, auringonottoa ja paljon muuta. Suosituimpia rantoja ovat Ammoudi Beach, Kavousi Beach ja Voulisma Beach. Jokainen ranta tarjoaa vierailijoille jotain ainutlaatuista ja erityistä.

Näistä kaksi sijaitsee Agios Nikolaoksen keskustassa: Kitroplatia ja Ammos Beach. Kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Ammoudi Beach on sekin matkailijoiden keskuudessa suosittu ranta. Kesäsesongin aikana pieni Ammoudi kuitenkin kuitenkin täyttyy matkailijoista turhankin lailla.

Monen mielestä paras ranta on kuitenkin Almiros, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Almiros on saanut nimensä tänne laskevalta Almiros-joelta. Almiros on hyvin matala hiekkaranta, joka sopii erinomaisesti lapsiperheille.

Spinalongan saari

Spinalonga
Varsinaiset nähtävyydet ovat kuitenkin Agios Nikolaoksessa vähissä. Monen mielestä alueen paras nähtävyys onkin lähellä sijaitseva asumaton Spinalongan linnakesaari. Tämä pieni mutta kaunis saari oli aikoinaan venetsialainen linnoitus, ja siitä on sittemmin tullut suosittu matkailukohde rikkaan historiansa ja upeiden näkymiensä ansiosta. Vierailijat voivat tutkia vanhoja linnoituksia tai osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten uintiin, snorklaukseen tai melontaan saaren rannikolla.

Spinalongaan pääset pienellä laivalla Eloundasta, Agios Nikolaoksesta ja Plakasta. Yhteys Plakasta on nopein: venematka kestää alle viisitoista minuuttia.

Retket lähiseudulla

Muita vierailukohteita lähellä Agios Nikolaosia ovat Eloundan kylä, jossa vierailijat voivat kokea perinteistä kreetalaista vieraanvaraisuutta ja  Knossoksen palatsi, joka on yksi Euroopan vanhimmista arkeologisista kohteista. Kaikki nämä nähtävyydet tarjoavat matkailijoille erinomaisen mahdollisuuden tutustua tähän kauniiseen alueeseen ja oppia lisää sen kulttuurista ja historiasta.

Agios Nikolaos on ihanteellinen kohde niille, jotka etsivät unohtumatonta lomaelämystä Kreikasta. Upeat rannat, kiehtovat historialliset kohteet, vilkas yöelämä ja ystävälliset paikalliset tekevät siitä ihmeellistä, miksi niin monet ihmiset tulevat takaisin vuosi toisensa jälkeen!

Katso myös

Kuva: Gregory Cassiau, Natalie Vance, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!