Agia Marina – koko perheen matkakohde Kreetalla

Hanian rannikolla sijaitsee monia matkailukohteena tunnettuja kyliä. Yksi niistä on Agia Marina, jonne järjestetään valmismatkoja myös Suomesta.


Ranta, Agia Marina, Kreeta
Agia Marina sijaitsee noin kymmenen kilometriä Haniasta länteen, aivan Plataniaksen naapurissa. Agia Marina sopii erinomaisesti lapsiperheen matkakohteeksi, sillä sen ranta on loivasti viettävä ja paikoin suojaisa myös perheen pienimpien rannaksi.

Agia Marinan ranta on peräti 2,5 km mittainen, ja sen varrelta löydät kaikki auringonpalvojan tarvitsemat palvelut.

Rauhallinen koko perheen matkakohde

Agia Marinan alueen iltaelämä ei ole yhtä vilkas kuin Plataniaksen alueella. Kesäsesongin kuumimpina kuukausina yöelämää etsivän kannattaakin lähteä tutustumaan Plataniaksen tai Hanian menopaikkohin.

Muiden Kreetan rantakohteiden tapaan rantakadun varrelta löydät runsaasti turistipalveluita. Aidompaa kreikkalaista tunnelmaa aistiaksesi sinun kannattaa siirtyä kivenheiton verran ylöspäin, vanhaan Agia Marinaan.

Agia Marinan keskustasta löydät tunnelmallisia tavernoita, joissa sinun kannattaa ehdottomasti nauttia herkullisista kreetalaisista erikoisuuksista.

Simpukoita

Varsinaisia nähtävyyksiä pienellä paikkakunnalla ei ole. Historian ja nähtävyyksien ystävän kannattaakin tutustua esimerkiksi Hanian pieneen arkeologiseen museoon ja vanhaan venetsialaiseen satamaan.

Ruokalista

Valmismatkoja runsaasti

Tällä hetkellä Agia Marina kuuluu useiden matkatoimistojen ohjelmaan. Ainakin Apollomatkat, Finnmatkat ja Aurinkomatkat järjestävät kaupunkiin viikon ja kahden mittaisia matkoja.

Äkkilähdöt

Kuvat: KitsosMitsos, Anders Karlsson, SpirosK (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!