Dominikaaninen tasavalta – lentokentät ja halvat lennot

Dominikaaninen tasavalta on Karibian matkakohteeksi edullinen: valmismatkat ja suuri suosio takaavat, että talvikaudella loma järjestyy kohtuuhinnalla.

Suomesta ei ole suoria reittilentoja Dominikaaniseen tasavaltaan. Se ei kuitenkaan ole este matkalle, sillä halvat lennot järjestyvät helposti jonkun Keski-Euroopan suurkaupungin kautta.

Lisäksi Suomesta järjestetään talvikaudella valmismatkoja Hispaniolan kauniille saarelle. Valmismatkat lennetään tietysti suorilla lennoilla, ja toisinaan näille myydään pelkkiä lentopaikkoja ilman hotellimajoitusta.

Puerto Plata (POP) – pohjoisrannan lentokenttä

POP Puerto Plata

Useimmat suomalaiset lomanviettäjät nauttivat talvilomastaan Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikon suosituissa lomakohteissa, kuten Puerto Plata, Cabarete ja Sosúa. Näissä kaupungeissa lomailevat lentävät Puerto Platan (POP) lentokentälle (El Aeropuerto Internacional Gregorio Luperón). Itse lentokenttä sijaitsee kylläkin lähempänä Sosúaa kuin Puerto Plataa!

Puerto Platan lentokenttä on varsin pieni, ja sinne lennetään useimmista Euroopan pääkaupungeista. Halvat lennot järjestyvät esimerkiksi Air Berlinin lennoilla Düsseldorfista tai Münchenistä Puerto Plataan. Myös Finnair lentää lomasesongin ajan Helsingistä Puerto Plataan.

Punta Cana (PUJ) – itärannikon turistikenttä

Dominikaanisen tasavallan itärannikolla sijaitsevan Punta Canan kautta matkustaa joka vuosi yli viisi miljoonaa matkustajaa, jotka saapuvat viettämään lomaansa saaren itärannikolla. Myös Punta Canaan lennetään eri puolilta Eurooppaa – ja tännekin halvat lennot järjestyvät usein saksalaisen Air Berlinin kautta.

Marraskuussa 2014 Punta Canan lentokentällä avattiin uusi terminaali, joten kentän palvelut ovat parantuneet entisestä. Samalla kentän kapasiteetti on kasvanut, joten Punta Cana nousee varmasti entistäkin tärkeämmäksi reitiksi Dominikaaniseen tasavaltaan.

Suomesta ei ole suoria lentoja Punta Canaan edes lomakauden aikana.

Santo Domingo – Las Américas International Airport (SDQ)

Santo Domingossa on kaksi eri lentokenttää. Näistä matkailijan kannalta tärkeämpi on Aeropuerto Internacional Las Américas, joka on maan toiseksi liikennöidyin lentokenttä Punta Canan jälkeen.

Santo Domingoon lennetään runsaasti reittilentoja, varsinkin eri puolilta Karibian saaria, Länsi-Euroopan pääkaupungeista, Yhdysvalloista ja Etelä-Amerikan suurkaupungeista. Siten Santo Domingo SDQ:n kautta voit jatkaa matkaasi helposti myös muualle Latinalaisen Amerikan alueella.

Santo Domingo – El Aeropuerto Internacional La Isabela (JBQ)

Santo Domingon toinen lentokenttä, La Isabela, on sekin nimetty kansainväliseksi lentokentäksi. Tosiasiassa sen kautta lennetään lähinnä maan sisäisiä lentoja, ja lentoja Karibian alueella. Useimmat La Isabelan kautta liikennöivät koneet ovatkin varsin pieniä verrattuna muiden kenttien suuriin lomalentokoneisiin.

La Romana – Aeropuerto Internacional de La Romana

La Romanan kansainvälinen lentokenttä (LRM) sijaitsee Dominikaanisen tasavallan kaakkoisrannikolla, lähellä La Romanan kaupunkia. La Romanaan saapuu lentoja eri puolilta Eurooppaa, Yhdysvaltoja ja Kanadaa. Lisäksi Insel Air, Seaborne Airlines ja Servicios Aéreos Profesionales lentävät reittejä Karibian alueen kentille.

Suomalaisten matkailijoiden kannattaa tarkistaa ainakin Air Berlinin lennot Düsseldorfista ja Münchenistä La Romanaan. Yhteys on useimpien muiden euroopanlentojen tapaan käytössä vain lomakauden aikana.

Samaná El Catey International Airport

Samaná El Catey International Airport (AZS) on vuonna 2006 avattu lentokenttä lähellä Sánchezia, Samanan niemimaalla. Kentältä on noin puolen tunnin ajomatka Las Terrenasiin ja tunnin matka Las Galerasiin.

Lentokentälle on vain vähän kansainvälisiä lentoja. Sinne lennetään lähinnä Kanadasta ja New Yorkista. Kausiluonteisesti on tarjolla myös lentoja Lissabonista ja Madridista.

Halvat lennot Suomesta Dominikaaniseen tasavaltaan

Koska Suomesta ei ole POP:n lomalentoja lukuunottamatta suoria lentoja tarjolla, on lomanviettäjän nähtävä hiukan vaivaa lentolippujen löytämiseksi. Matkatoimistot toki myyvät välillä ylijäämäpaikkoja Puerto Platan lennoille, mutta näin hankittuna pelkät lennot Puerto Plataan eivät nekään tule erityisen halvoiksi. Lisäksi tällöin matkasi noudattaa matkatoimistorytmiä, eli tyypillisesti tarjolla on vain yhdistelmiä, jossa paluu on viikon tai kahden kuluttua lähdöstä.

Nyt (marraskuussa 2014) halvimmat lentoliput Dominikaaniseen tasavaltaan maksavat noin 700-750 euroa matkustuspäivästä, yhteydestä ja välilaskujen määrästä riippuen. 800 eurolla tarjontaa alkaa jo olla kohtuullisen runsaasti.

Katso myös:

Kuva: MPD01605 (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!