Puerto Plata on viehättävä lomakohde Dominikaanisessa tasavallassa

Puerto Plata sijaitsee Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikolla Monte Isabel -vuoren alapuolella. Suositut matkakohteet Playa Dorada, Sosua ja Cabarete sijaitsevat lähellä Puerto Plataa.

Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikolle on järjestetty valmismatkoja jo pitkään. Myös Suomesta lennetään viikottain Puerto Platan (POP) lentokentälle, josta lomalaiset kuljetetaan useimmiten johonkin kaupungin itäpuolella sijaitsevaan lomakylään tai pikkukaupunkiin.

Puerto Plata on viehättävä pikkukaupunki

Monet Puerto Plataan lentävistä turisteista eivät edes käy itse Puerto Platan kaupungissa. Se on sääli, sillä viehättävässä pikkukaupungissa näkee dominikaanista arkea aivan toisella tapaa kuin all inclusive -hotellien allasbaarissa istuskellessa.

Puerto Plataan tutustuminen alkaa parhaiten kaupungin pienen keskuspuiston (Parque central) luota. Puistossa parveilee runsaasti opaspalveluita tarjoavia paikallisia miehiä, jotka mielellään vievät sinut ostoskierrokselle kaupungin matkamuistomyymälöihin.

Kaupungissa pärjää kuitenkin helposti myös omin päin – pikkukaupunkiin tutustut vaivatta kävellen, joten oppaiden palveluista kannattaa päättäväisesti kieltäytyä. ”No gracias” tehoaa yleensä hyvin!

Puerto Platan nähtävyydet

Jos olet kiinnostunut historiasta, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua San Felipen linnoitukseen. Linnake rakennettiin jo 1560-1570-luvuilla suojaamaan kaupunkia merirosvoilta ja kaappareilta. Nykyään linnake on museo, jossa voit tutustua 1700- ja 1800-luvun sotahistorialliseen esineistöön.

Meripihkamuseo, Amber museum, mainitaan tavallisesti kaupungin tärkeimpänä nähtävyytenä. Museossa voit tutustua paikalliseen meripihkaan ja sen historiaan, mutta käytännössä kyse on lähes pelkästä matkamuistomyymälästä.

Kaupungissa on myös pieni siirtomaa-aikainen alue, La zona colonial, jonka talot rakennettiin jo 1800-luvulla.

Puerto Platan eteläpuolella kohoava Isabel de Torres -vuori on ehdottomasti vierailun arvoinen. Vuonna 1975 käyttöön otettu köysirata vie sinut 779 metrin korkeuteen, josta aukeaa huikeat näköalat saaren pohjoisrannikolle.

Playa Dorada – all inclusive -asumista lomakylässä

Playa Doradan lomakylä sijaitsee noin viiden kilometrin päässä itse kaupungista. Alueella on runsaasti all inclusive -hotelleja, golf-kenttä ja pieni ostoskeskus.

Kyse on kuitenkin täysin paikallisilta suljetusta vartioidusta alueesta. Sen vuoksi Playa Doradassa lomaileva turisti ei saa oikeastaan minkäänlaista käsitystä siitä, minkälaista elämä itse Dominikaanisessa tasavallassa oikein onkaan.

Lomakylässä voit tietysti nauttia rommista, buffet-aterioista ja merenguen rytmeistä aamusta iltaan, ilman että elintasokuilu ja sen mukanaan tuomat lieveilmiöt häiritsevät lomanviettoasi.

Kannattaa kuitenkin rohkaista mielensä, nousta taksiin ja lähteä tutustumaan Puerto Plataan. Taksien lisäksi Playa Doradan porttien ulkopuolelta lähtee tiheään paikallisten suosimia guagua-minibusseja, joilla kyyti tulee paljon taksia edullisemmaksi.

Playa Doradan hotellit sinänsä ovat laadukkaita, ja lomakylästä löytyy sopiva all inclusive -resort lähes joka budjetille. Alueella sijaitsee hotellien lisäksi pieni ostoskeskus, jonka tarjonta ja hinnoittelu on luonnollisesti mitoitettu dollari- ja euroturistien kukkarolle sopivaksi. Ostoskeskuksen lisäksi alueella sijaitsee 12-reikäinen golf-rata, joten golfin ystävät pääsevät harjoittelemaan lyöntejään tropiikin helteessä.

Matkat ja halvat lennot Puerto Plataan

Kuten alussa todettiin, Puerto Plata ja sen lähialueet ovat pitkään kuuluneet suomalaisten matkanjärjestäjien ohjelmaan. Valmismatka onkin ehdottomasti helpoin ja varsin edullinen tapa tutustua tähän matkakohteeseen.

Tällä hetkellä tarjonta on suppeaa: vain Apollomatkat järjestää pakettimatkoja Playa Doradaan tai Puerto Plataan. Halvimmat all inclusive -matkat maksavat vain noin 1400 euroa, joten Playa Dorada on edullinen Karibian lomakohteeksi. Apollomatkat järjestää matkoja myös hiukan idempänä sijaitsevaan Cabareteen.

Suomesta ei ole suoria edullisia lentoja Puerto Plataan. Talvella 2013-2014 edullisimmin Helsingistä Puerto Plataan lentää Airberlin. Sen halvimmat meno-paluu-lennot Düsseldorfin kautta maksavat noin 1000 euroa.

Lue lisää:

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!