Playa Dorada – nauti all inclusive -lomasta täysin rinnoin

playa-dorada-jeffPuerto Plata sijaitsee Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikolla. Monet suosituimmista hotelleista sijaitsevat Playa Doradan alueella.

Useimmat Puerto Plataan lentävät lomailijat viettävät lomaviikkonsa jossakin lähiseudun suosituista matkakohteista. Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikolla sijaitsevat Cabarete ja Sosúa ovat suosittuja lomakohteita, jotka sopivat myös omatoimimatkailijalle. Playa Doradan lomakylä sijaitsee noin 5 km päässä Puerto Platasta. Näin köyhän maan karu arki ei pääse häiritsemään tarkkaan vartioidun lomakylän alueella usein tiiviisti pysytteleviä lomanviettäjiä.

14 all inclusive -hotellia

Auringonlasku, Playa Dorada
Playa Doradassa sijaitsee neljätoista suosittua all inclusive -hotellia. Lähes kaikki aktiviteetit alueella sijoittuvat hotellialueelle, vaikka Playa Doradan keskustassa onkin pieni ostoskeskus (Playa Dorada Plaza) baareineen ja matkamuistomyymälöineen. Koska kyse on kuitenkin suljetusta lomakylästä, on alueen hintataso varsin korkea verrattuna Puerto Platan hintoihin.

Playa Doradan hotellit sinänsä ovat laadukkaita, ja lomakylästä löytyy sopiva all inclusive -resort lähes joka budjetille. Hotelliin saapuessasi saat rannekkeen, minkä jälkeen useimmat hotellisi palvelut ovat sinulle maksuttomia. Joistakin ruokalajeista ja drinkeistä saatetaan tosin periä erillinen maksu – samoin kuin ranta-alueen ylimääräisistä palveluista. Useimmat all inclusive -matkalle valinneet voivat kuitenkin jättää lompakkonsa ja luottokorttinsa lähes koko matkansa ajaksi hotellihuoneen kassakaappiin, niin vähän käteistä lomalla tarvitaan.

All Inclusive -hotellit järjestävät vierailleen päivittäin erilaista ohjelmaa. Tavallisesti hotellin uima-altaalla on tarjolla vesiaerobic-tunteja, illalla on mahdollisuus seurata vaihtelevantasoisia varietee-esityksiä ja vaikkapa harjoitella bachatan askelia hotellin henkilökunnan opetuksella talon oman bändin soittaessa cover-versioita paikallisista hiteistä.

Hotelleilla on myös omat kuntosalinsa ja tenniskenttänsä. Ilta-aikaan ajoittuvista vuoroista voidaan periä lisämaksu – ja päivän kosteankuumina tunteina harva lomalainen jaksaakaan rehkiä tenniskentällä. Jotkut laadukkaimmista hotelleista tarjoavat myös mahdollisuuden ratsastustunteihin.

Buffet-ateriat ja a la carte

playa-dorada-jeff (2)
All inclusiven kattavuus vaihtelee siis Playa Doradassa. Käytännössä kalleimpien hotellien palvelut ovat kattavampia kuin halvempien hotellien. Toisaalta on tietysti turhaa maksaa palveluista, joita et käytä. Hotellia varatessasi kannattaa siis miettiä, mistä oikeastaan haluaa maksaa.

All inclusive -hotelleissa syöt tavallisesti lounaan ja illallisen buffet-ravintolassa. Buffet-ravintoloiden lisäksi hotelleissa on snack-baareja ja a la carte -ravintoloita. Viimeksimainituissa voit nauttia buffet-ravintoloita ylellisimmistä herkuista, kuten paikallisista grillatuista hummereista varsin kohtuulliseen hintaan.

All inclusive -hotellisen yökerhoissa saattaa tarjoilu olla maksutonta vain tiettyyn kellonlyömään saakka. Lisäksi diskoissakin pätee usein sääntö, jonka mukaan vain paikalliset juomat ovat maksuttomia. Kansainväliset merkkijuomat ja tuontiviinit sen sijaan hinnoitellaan usein varsin kansainväliseen hintatasoon.

 

Kuvat: Jeff, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!