Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikko

Dominikaanisen tasavallan Atlantin puoleisella pohjoisrannikolla sijaitsee joukko suosittuja matkakohteita: Puerto Plata, Sosua ja Cabarete. Silti ne ovat omaleimaisia matkakohteita, jotka eroavat toisistaan.

Puerto Plata ja Playa Dorada

Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikolla lomailevat lentävät yleensä Puerto Platan kansainväliselle lentokentälle (POP). Sieltä matka jatkuu usein johonkin alueen monista all inclusive -lomakylistä.
Merengue-trio Puerto Platan lentokentällä.
Puerto Plata itsessään ei ole erityisen suosittu matkakohde, vaikka kaupunki on pohjoisrannikon merkittävin keskus.

Noin viisi kilometria kaupungista itään sijaitseva Playa Dorada sen sijaan on jo pitkään ollut suosittu matkakohde, jonka all inclusive -hotelleissa on helppo unohtaa lomailevansa kehitysmaassa.

Playa Dorada on perinteinen muurein ympäröity lomakylä, jonka sisäpuolelta löydät hotelleja, turistihintaisen ostoskeskuksen ja golf-kentän. Monille se riittääkin: suuri osa turisteista ei poistu Playa Doradan alueelta muuten kuin opastetulla retkellä. Kuitenkin maassa on helppo liikkua paikallisten tapaan bussilla!

Sosúa

Sosúa sijaitsee sekin Puerto Platan maakunnassa, noin kuuden kilometrin päässä Puerto Platan lentokentältä.

Sosúan historian kenties kiinnostavin yksityiskohta liittyy toisen maailmansodan juutalaisvainoihin: vuonna 1938 diktaattori Rafael Trujillo lupasi maan ottavan vastaan jopa 100 000 juutalaispakolaista. Sosúaan saapuikin sotavuosien aikana satoja juutalaispakolaisia.

Sosúassa on useita hienoja rantoja, joiden ansiosta kaupungista tuli 1980-luvulta alkaen suosittu matkakohde. Hiekkarantojen lisäksi Sosúassa on sukeltajien ja snorklaajien suosimia koralliriuttoja.

Nykyään kaupungissa on hyvin suuri expat-väestö, joten kaupungissa pärjää mainiosti useilla eurooppalaisilla kielillä. Takavuosina kaupunki tunnettiin erityisesti seksiturismista, mutta nyttemmin Sosúa on siistiytynyt selvästi.

Sosúa

Cabarete

Kun jatkamme matkaamme provinssin rantatietä pitkin, saavumme seuraavaksi Cabareteen. Cabarete on erityisesti surffareiden suosikkikohde, jonne saapuu kaikkialta maailmasta surffaajia nauttimaan aalloista ja auringosta.

Cabarete onkin loistava matkakohde kaikille vesiurheilun ja liikunnallisten aktiviteettien harrastajille.

Cabarete
Lisäksi kaupungissa on vauhdikas yöelämä, kaikkine sen lieveilmiöineen. Tutustu siis nettiarvioihin eri hotelleista: perhehotellien lisäksi kaupungissa on myös hotelleja, joita suositellaan erityisesti yksin matkustaville lomanviettäjille.

Rio San Juan

Cabareten jälkeen matka jatkuu 50 kilometrin verran kohti Rio San Juania. Siinä missä Puerto Plata, Cabarete ja Sosúa ovat suosittuja lomakohteita, on Rio San Juan varsin tyypillinen pikkukaupunki.

Toki hotellit ovat saapuneet myös Rio San Juaniin. Silti 15 000 asukkaan kaupunki on huomattavasti lähempänä dominikaanista arkea kuin muut pohjoisrannikon kaupungit — täällä ei juuri ole turistien palveluita!

Sen vuoksi monelle Rio San Juan onkin vain välietappi matkalla kohti Samanan niemimaata. Samanan niemimaa on yksi Dominikaanisen tasavallan suosituista turistialueista, joka houkuttelee matkailijoita esimerkiksi valaankatseluretkillä.

Lue lisää:

Kuvat: Space Ritual, BruceNYC26 ja Blemished Paradise (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!