Matkat Dominikaanisessa tasavallassa

Vanha ja huonokuntoinen minibussi, moottoripyörätaksi tai ilmastoitu pitkän matkan bussi – siinä kolme tapaa liikkua Dominikaanisessa tasavallassa.

Dominikaaninen tasavalta on suosittu matkakohde. Monet lomalaisista jäävät kuitenkin lomaviikoikseen all inclusive -hotellikylän suojattuun kuplaan, jossa loma sujuu turvallisen etäällä köyhän maan arjesta. Kun astut ulos lomakylästä, kohtaat aivan uuden maailman.

Linja-autolla pitkät matkat taittuvat mukavasti

caribetours
Dominikaanisessa tasavallassa on helppo matkustaa kaupungista toiseen erinomaisilla pitkänmatkan busseilla. Kaupunkien välillä kulkee runsaasti nopeita ja edullisia linja-autoja, joissa pääset muutamassa tunnissa saaren toiselle laidalle.

Santo Domingo ja Santiago ovat maan linja-autoverkoston solmukohtia, joista voit tarvittaessa jatkaa matkaa pienempiin kaupunkeihin.

Pitkän matkan linjojen matkaliput on tavallisesti ostettava lähtöpäivänä, tosin Caribe Toursin liput voi nykyään varata netissä. Varaukset on kuitenkin vielä vahvistettava lähtöpäivänä vähintään kahta tuntia ennen lähtöä.

Caribe Tours kulkee tiheään suurimpien kaupunkien välillä. Esimerkiksi Puerto Platan ja Santo Domingon välillä kulkee linja-auto kerran tunnissa, eikä 330 DOP (n. 6 euroa) hintakaan huimaa päätä.

Toinen suositeltava linja-autoyhtiö on Metro, joka sekin kulkee Puerto Platan, Sosúan, Santiagon ja Santo Domingon välisillä reitteillä.

Näiden kahden lisäksi maassa on useita pienempiä, alueellisia linja-autoyhtiöitä. Niiden mukavuus ja luotettavuus vaihtelee – mutta hinnat ovat aina yhtä edullisia.

Guagua – minibussilla kuljet lyhyemmät matkat

Guagua
Pitkänmatkan ilmastoitujen linja-autojen lisäksi Dominikaanisessa tasavallassa kulkee lukemattomia guagua-minibusseja. Täyteenahdetut pikkubussit liikennöivät kaupunkien välejä tiheään, ilman sen kummempia aikatauluja.

Guagua pysähtyy kohdallasi kättä heilauttamalla — vaikka pysäkkiä ei olisi lähimaillakaan. Guaguan kyydit ovat erittäin halpoja: yleensä 50-60 pesolla pääsee jo pitkälle. Toisinaan turisteja yritetään huijata, joten kyyti kannattaa maksaa rahastajalle (cobrador) heti istuuduttuasi minibussiin, kun kyydissä on muitakin matkustajia.

Motoconcho – moottoripyörätaksin kyydissä

Moottoripyörätaksi, motoconcho, on uskalikoille sopiva kyyti kulkea lyhyitä matkoja. Matka on halpaa, mutta ilman kypärää kehitysmaassa kaahaaminen ei välttämättä ole turvallisin tapa liikkua lomamatkallaan.

Jätä siis motoconchot väliin, ja ota hiukan kalliimpi taksi!

Auton vuokraaminen on kallista

Julkinen liikenne on siis Dominikaanisessa tasavallassa halpaa. Samaa ei voi sanoa auton vuokraamisesta, sillä hinnat lähtevät noin 60 USA:n dollarista päivää kohti. Tämän päälle vielä vakuutukset, joista huolimatta vastaat kuoppaisilla hiekkateillä autoon sattuneista vahingoista 25000 pesoon saakka.

Sittenkin lentokoneella?

Hispaniolan saarella etäisyydet ovat pieniä ja myös pitkän matkan linja-autoyhteydet toimivat varsin hyvin. Toisinaan on kuitenkin kiire, ja on päästävä nopeasti saaren laidalta toiselle. Silloin saattaa olla järkevää matkustaa lentokoneella.

Paikallisista lentoyhtiöistä suurin on Servicios Aéreos Profesionales. Sen kotikenttä on Santo Domingon La Isabela. Toinen varteenotettava vaihtoehto on Aerolíneas Mas, joka sekin lentää maan eri lentokenttien välillä.

Lue lisää:

Linkkejä:

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!