Samanan niemimaa: Las Galeras ja Las Terrenas

Las TerrenasSamanan niemimaa on monelle tuntemattomampaa Dominikaanista tasavaltaa. Sen kaupungeista Las Terrenas sopii vaativalle matkalaiselle, moni omatoimimatkailija taas viihtyy paremmin Las Terrenasissa.


Dominikaaninen tasavalta tunnetaan upeista rannoista, varmasta lämmöstä ja edullisista all inclusive -hotelleista. Silti yhä useammat matkailijat ovat huomanneet, että lomakylien ulkopuolella matkailu on paljon kiinnostavampaa.

Samanan niemimaan matkakohteet ovat ehkä lähempänä valmismatkailijan kohteita kuin seikkailijan rantakohteita: Samanan kaupungeissa palvelut pelaavat, joten Saman sopii mainiosti myös muille kuin seikkailuja etsiville reppureissaajille.

Las Terrenas vilisee eurooppalaisia

Las Terrenas
Las Terrenas on nykyään eurooppalaisia maahanmuuttajia vilisevä pikkukaupunki, jossa kuulee espanjan lisäksi paljon ranskaa, italiaa ja saksaa. Expatriaattien ja lomanviettäjien vuoksi kaupunki on kasvanut voimakkaasti.

Eurooppalaisten lisäksi Las Terrenas on myös Santo Domingon varakkaan väen suosima matkakohde. Uutta moottoritietä pitkin matka Santo Domingoon kestää vain pari tuntia, joten Las Terrenasista on helppo käväistä tutustumassa myös pääkaupungin vilskeeseen.

Matkailijoiden palvelut keskittyvät Las Terrenasissa rannan lähelle. Sieltä löydät kaupungin hotellit, baarit, ravintolat ja yökerhot. Monet matkalijat tietysti näkevät vain tämän osan Las Terrenasia.

Las Terrenasin vauhdikkain lomasesonki ajoittuu heinä- ja elokuun lomakuukausiin, jolloin kaupunki on täynnä eurooppalaisia turisteja. Omatoimimatkailijan kannattaa siis täälläkin ajoittaa matkansa huippusesongin ulkopuolelle.

Las Galeras sopii omatoimimatkailijoille

domrep-las-galeras-brent-500px

Las Galeras sijaitsee 28 kilometrin päässä Samanásta, niemimaan itäpäässä. Matkailijat ovat löytäneet myös Las Galerasin, mutta sen tunnelma on silti paljon maanläheisempi kuin Las Terrenasin: kaupunki sopii erinomaisesti omatoimimatkailijalle, eikä alueella juuri ole all inclusive -lomakyliä.

Las Galerasiin on helppo saapua guagua-bussilla Samanásta. Busseja kulkee varttitunnin välein, eikä 45 minuutin matka maksa kuin pari euroa. Paikallisten suosimalla edullisella linja-autolla pääset myös noin kuudella eurolla Santo Domingoon.

Las Galerasin ranta on kivinen, eikä vedä vertoja tunnetumpien matkakohteiden hienoille hiekkarannoille. Kaupungin lähellä sijaitsee kuitenkin upeita, autioita rantoja, joille pääset mukavimmin venekyydillä. Venekyyti kannattaa järjestää hotellin kautta, vaikka se maksaakin hiukan enemmän.

Nähtävää ja koettavaa Samanan niemellä

domrep-las-galeras2-brent-500px

Monelle aurinko, palmut ja hiekkarannat ovat riittävä syy lähteä Dominikaaniseen tasavaltaan. Iloinen merengue ja kaihoisat bachatat, rommi, sikarit ja paikallinen Presidente-olut riittävätkin pitkälle täydellistä rantalomatunnelmaa hakevalle.

Toiset meistä taas kaipaavat lomallaan enemmän aktiviteetteja. Heille Samana sopii erinomaisesti matkakohteeksi, sillä Samana tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa.

Valasretket ovat yksi Samanan ehdottomista kohokohdista: Samanan lahti on ainutlaatuinen paikka tarkkailla merten jättiläisiä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Paras aika tulla tarkkailemaan valaita ajoittuu tammikuun puolestavälistä maaliskuun puoliväliin. Esimerkiksi Whale Samana järjestää tuolloin retkiä, joihin kuuluu takuu: jos et näe valaita, pääset uudelle retkelle ilmaiseksi!

Samanan niemimaan keskiosassa sijaitsevat El Limon -vesiputoukset kuuluvat alueen kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Vesiputouksille järjestetään sekä patikkaretkiä että opastettuja ratsastusretkiä. Retkiä järjestetään eri puolilta Samanan niemimaata.

Kuvat: Sarunas Burdulis ja Brent (Flickr.com).

Lukijoiden kokemuksia aiheesta “Samanan niemimaa: Las Galeras ja Las Terrenas

  1. Hei,
    Olemme juuri lomalla Dominikaanisessa. Viikko Cabaretessa ja viikko Las Terrenasissa. Jutussa mainittuun/ lueteltuun hintatasoon voi kyllä tänä päivänä lisätä n. puolet lisää!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!