Sosúa – suosittu matkakohde Dominikaanisessa tasavallassa

Sosúa on yksi Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikon suosituista lomakohteista. Ranta, ravintolat ja yöelämä ovat kaupungin suurimmat vetonaulat.

Banaanisatamasta lomakohteeksi

Sosúa syntyi alunperin United Fruit Companyn satamaksi, josta lastattiin banaaneja pohjoiseen. Vuonna 1916 UFC kuitenkin lopetti toimintansa alueella, minkä jälkeen Sosúa kuihtui. Uusi nousu alkoi kuitenkin vuonna 1938, kun diktaattori Rafael Trujillo lupasi maan ottavan vastaan jopa 100 000 juutalaispakolaista. Sosúaan saapuikin sotavuosien aikana satoja juutalaispakolaisia.

Matkakohteeksi ja expatriaattien keskukseksi Sosúa alkoi kehittyä 1970-luvulla, jolloin varakkaat dominikaanit ja eläkkeelle jääneet ulkomaalaiset alkoivat hankkia asuntoja Sosúasta.

Sosúassa on edelleen suuri expat-väestö, minkä ansiosta kaupungissa pärjää halutessaan mainiosti englannin lisäksi vaikkapa saksaa tai ranskaa puhumalla.

”Yksin matkustaville miehille”

Sosúa

Kansainväliseen suosioon kaupungin nosti kuitenkin vasta 1980-luvun seksiturismi, jonka ”ansiosta” kaupunki muistetaan edelleen mainita erityisesti yksin matkustavien miesten suosikkikohteena Dominikaanisessa tasavallassa. 2000-luvulla kaupunki on siistiytynyt huomattavasti, mutta alan palvelut ovat edelleen Sosúassa selvästi näkyvämpiä kuin muissa pohjoisrannikon kaupungeissa.

Mainio rantalomakohde

Sosúassa on useita hienoja rantoja, joiden ansiosta kaupunki on muiden pohjoisrannikon lomakylien ohella harkitsemisen arvoinen matkakohde. Erityisesti snorkHiekkarantojen lisäksi Sosúassa on sukeltajien ja snorklaajien suosimia koralliriuttoja.

*Playa Sosúa* on kaupunkin pääranta. Kilometrin mittaisen rannan varrelta löydät runsaasti ruokaa, juomia ja matkamuistoja myyviä baareja ja matkamuistokojuja.

Ranta sopii paitsi auringonpalvontaan, myös snorklaamiseen. Noin 100 metrin päässä rannasta on koralliriutta, joka tarjoaakin snorklaajalle paljon nähtävää.

Lentokentältä Sosúaan

Puerto Platan kansainvälinen lentokenttä (POP) on itse asiassa lähempänä Sosúaa kuin Puerto Plataan. Seitsemän kilometrin matka taittuu kätevästi taksilla tai paikallisbussilla. Taksi maksaa noin 25 USD.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!