La Romana ja Bayahibe

La Romana sijaitsee Dominikaanisen tasavallan kaakkoiskulmassa. Upeiden hiekkarantojensa ansiosta siitä on tullut yksi maan suosituimmista matkakohteista – erityisesti Bayhiben rannat houkuttelevat lomailijoita kaikkialta maailmasta.

BayahibeDominikaaniseen tasavaltaan tullaan lomalle saaren kauniiden rantojen, takuuvarman auringonpaisteen ja edullisen hintatason vuoksi. La Romana tarjoaa näitä kaikkia – ja lisäksi erinomaiset matkailupalvelut. Siksi kaupungista on tullut suosittu matkakohde jo vuosikymmeniä sitten.

La Romana

Itse La Romana on Dominikaanisen tasavallan kolmanneksi suurin kaupunki. Sen alueella ja liepeillä asuu yli 210 000 ihmistä. Niinpä La Romana poikkeaa luonteeltaan täysin Punta Canan kaltaisista, syrjässä dominikaanisesta arjessa sijaitsevista turistialueista. Paikallisen asutuksen ansiosta kaupungissa on elämää ja nähtävää muuallakin kuin all inclusive -hotellin uima-altaalla — ja omatoiminen matkailija pääsee helposti tutustumaan maan todelliseen arkeen.

Toki myös La Romanassa on suosittuja all inclusive -hotellikyliä. Niistä kuuluisin on vuonna 1975 rakennettu Casa de Campo, josta suunniteltiin koko Karibian hienoimpiin kuuluva matkakohde. Vielä nykyään Casa de Campo on maineensa veroinen lomakylä, jonka palvelut (mm. viisi golfrataa ja 13 tenniskenttää) ovat huipputasoa.

Bayahibe

Bayahibe

Bayahibe sijaitsee viitisentoista kilometria La Romanasta itään. Vaikka Bayahibe sijaitsee naapuriläänin puolella, pitävät paikalliset Bayahibea lähestulkoon La Romanan osana.

Bayahibe tunnetaan paitsi hienoista hiekkarannoistaa, myös hyvänä sukeltajien matkakohteena. Jos harrastat sukeltamista, Bayhibe onkin yksi koko maan parhaista matkakohteista. Etelärannikon vesi on kirkkaampaa kuin surffaajille paremmin sopivalla Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikolla.

Bayahiben alueella sijaitsee runsaasti turistien suosimia all inclusive -hotelleja. Niiden lisäksi tarjolla on myös omatoimimatkailijalle sopivia, edullisempia vaihtoehtoja.

Altos de Chavón

altos-de-chavon-avodrocc

Altos de Chavón on yksi seudun merkillisimpiä nähtävyyksiä: 1970- ja 1980-luvuilla rakennettu jäljitelmä 1400-luvun eurooppalaiskylästä.

Kapeiden katujen varrelta löydät paitsi Välimeren alueen ravintoloita, myös paikallisten taiteilijoiden ateljeita, käsityöläisten verstaita ja matkamuistomyymälöitä. Lisäksi kylässä on 5000 hengen roomalaistyylinen amfiteatteri, jossa järjestetään konsertteja.

Isla Catalina

Isla Catalina

Isla Catalina on saari, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä rannikolta. Noin 10 neliökilometrin suuruinen saari on suosittu retkikohde, jonne on helppo tulla La Romanasta.

Lennot ja matkat

La Romanassa on oma lentokonettä (LRM), jonne saapuu reitti- ja tilauslentoja päivittäin. Omatoimimatkailijan kannattaa kuitenkin muistaa myös Punta Canan (PUJ) ja Santo Domingon (Las Americas, SDQ) kansainväliset lentokentät, joihin yhteyksiä on tarjoolla runsaammin.

Tällä hetkellä Suomesta ei järjestetä valmismatkoja La Romanaan.

Kuvat: Christian Cordova, Avodrocc, Otd 7 photography (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!