Punta Cana, Dominikaaninen tasavalta – upea rantakohde

Dominikaanisessa tasavallassa sijaitseva Punta Cana tunnetaan lukuisista all inclusive -lomakylistään, kymmenien kilometrien mittaisesta, hienon hiekan peittämästä rannasta ja kansainvälisestä tunnelmastaan. Niiden ansiosta Punta Cana on noussut huikean suosituksi matkakohteeksi!
Oikeastaan Punta Cana on pelkkä lentokentän nimi: samannimistä kaupunkia tai paikkakuntaa ei ole olemassakaan.

Kuitenkin kyse on Euroopassa suositusta lomakohteesta, josta myös suomalaiset ovat keränneet runsaasti kokemuksia viimeisen vuosikymmenen kuluessa.

Rantatuoli Punta Canassa.

Punta Cana on huoleton matkakohde

Punta Cana on helppo ja huoleton matkakohde. All inclusive -matkaa helpompaa rantalomaa on nimittäin vaikea kuvitella.

Saavuttuasi hotelliin saat rannekkeen, jota vilauttamalla hotellin palvelut ovat sinulle maksuttomia. Perinteisen täysihoidon lisäksi all inclusive -matka sisältää myös juomat hotellin ravintoloissa ja baareissa – toisinaan myös hotellin minibaarissa.

All inclusive -hotelleissa on usein monipuolinen viihdeohjelma. Hotellin bändi soittaa tavallisesti paikallisten hittien lisäksi cover-versioita tunnetuista hiteistä ja ikivihreistä.

Toisinaan Punta Canan hotellien hintaan kuuluu tavallisten aktiviteettien lisäksi vaikkapa golfin peluu. Siten all inclusive -pakettimatka saattaa hyvinkin tulla perinteistä hotellimatkaa edullisemmaksi.

punta-cana-ted-murphy

Upea hiekkaranta, monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet

Moni Punta Canan matkakohteekseen valinnut ei poistu hotellinsa alueelta tai sen välittömästä läheisyydestä. Eikä ihme: Punta Canan upea hiekkaranta huojuvine kuningaspalmuineen houkuttelevat jäämään päiväksi hotellin omalle rannalle.

Lisäksi alueella on tarjolla erinomainen valikoima vesiurheilumahdollisuuksia. Halusitpa purjehtia, kalastaa, sukeltaa tai surffata, onnistuu se varmasti Punta Canassa!

Valitettavasti ranta ei aivan kaikkialla sovellu perheen pienimmille: joidenkin hotellien hiekkaranta on turhan jyrkkä. Lisäksi valtameren aallot ovat usein liian voimakkaita pienelle uimarille. Onneksi silloinkin hotellin uima-allas tarjoaa mahdollisuuden virkistävään pulahdukseen!

Punta Cana

Punta Canan trooppinen ilmasto hellii lomanviettäjää

Punta Canan ilmasto on trooppinen. Vuoden keskilämpötila on noin 26 astetta, mutta kuuman kesäkauden aikana päivälämpötila on noin 32 astetta. Helteisessa auringonpaisteessa ja kosteassa ilmassa tuokin lämpötila saattaa tuntua tukahduttavalta.

Alueen matkailusesonki ajoittuu talveen ja kevääseen. Silloin myös hotellit ja lennot ovat kalleimmillaan. Jos siis haluat matkustaa edullisesti, kannattaa sinun ainakin harkita kesän ja alkusyksyn kuukausia.

Punta Cana. Kuca: Gianfranco Goria

Ravintolat ja ruoka

Useimmat lomanviettäjät aterioivat Punta Canassa hotellinsa ravintolassa, koska ateriat kuuluvat tavallisesti jo maksettuun hotellipakettiin. All inclusive -hotelleissa on yleensä buffet-ravintolan lisäksi mahdollisuus aterioida a la carte -ravintolassa. Usein a la carte kuuluu sekin all inclusive -paketin hintaan.

Jos kaipaat lomallasi vaihtelua, onnistuu sekin. Illallisen voi ostaa myös naapurihotellin ravintolasta, ja tarjolla on lisäksy myös Hard Rock Cafen kaltaisia ketjuravintoloita.

Usein all inclusiven buffet-ravintoloissa on tarjolla myös paikallisia ruokia. Esimerkiksi riisi, pavut, yksinkertaiset liharuuat ja paistettu keittobanaani kuuluvat yleensä muodossa tai toisessa myös hotellien illallispöytään.Tropiikissa kun ollaan, kannattaa ehdottomasti nauttia myös tuoreista paikallisista hedelmistä, jotka kruunaavat aterian.

Ruokajuomaksi sopii yleensä parhaiten paikallinen Presidente-olut, ja aterian jälkeen voit istahtaa nauttimaan yöksi pimenevästä illasta rommilasillisen ja hyvän paikallisen kahvikupposen kanssa.

Arki alkaa lomakylän ulkopuolella

Punta Canan all inclusive -hotellien suljetussa maailmassa dominikaaninen arki pysyy turvallisen etäällä. Turistirannan keskellä sijaitseva pieni El Cortecito -kylä ei sekään anna oikeastaan minkäänlaista käsitystä itse Domikaanisesta tasavallasta. Sen vuoksi vähänkin seikkailullisempi matkustaja haluaa tutustua myös lähiseudun kaupunkeihin ja kiinnostaviin nähtävyyksiin.

Tutustuminen onnistuu kätevimmin valmiiden retkien avulla. Itse kuitenkin astuin pieneen guagua-bussiin ja vaihdoin siitä päätien varrella tavalliseen, ilmastoituun pitkänmatkan linja-autoon. Linja-autolla pääset nopeasti ja edullisesti esimerkiksi ihailemaan läheisen Higüeyn kaupungin huikeaa katedraalia.

Noin kolmessa tunnissa  pääset myös Santo Domingoon. Santo Domingo on todellinen kuhiseva suurkaupunki, jossa riittäisi näkemistä vaikka viikoksi. Päiväretkellä omatoiminen matkailija ehtii kuitenkin tutustua vanhaan kaupunkiin, sen ostoskatuihin, katedraaliin ja johonkin muuhun nähtävyyteen.

Punta Cana on omatoimikohde

Nykyään Punta Canaan on tarjolla Suomesta myös valmismatkoja, sillä Tjäreborg vie suomalaisia nauttimaan Dominikaanisen tasavallan itärannikon palmurannoista. Tjäreborgin kautta voit matkustaa ympäri vuoden Punta Canaan reittilennoilla (American Airlines).

Punta Canaan on kuitenkin helppo lentää myös Euroopan suurkaupunkien kautta, ja all inclusive -hotellin saa kätevästi varattua jonkun kansainvälisen varaussivuston kautta. Todennäköisesti omatoimimatka Hispaniolan saarelle tuleekin valmismatkaa edullisemmaksi.

Kuvat: Sarah Ackermann, Ted Murphy, Gianfranco Goria, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!