Dominikaanisen tasavallan nähtävyydet

Dominikaaninen tasavalta on ennenkaikkea rantalomakohde. Silti myös tästä Karibian matkakohteesta löytyy runsaasti kiinnostavia nähtävyyksiä!

Los tres ojos – kolme luolajärveä Santo Domingossa

Los Tres Ojos
Los tres ojos, ”kolme silmää”, syntyivät satoja vuosia sitten luolien romahtaessa. Vähitellen ne täyttyivät vedellä. Tippukivien koristamat luolajärvet ovat nykyään koko Dominikaanisen tasavallan suosituimpia nähtävyyksiä.

Nämä tippukiviluolat kuuluvat myös monien Santo Domingoon suuntautuvien päiväretkien ohjelmaan.

Catedral Primada de America – Amerikoiden ensimmäinen tuomiokirkko

Catedral_Primada_de_America_00-629276825-O
Santo Domingon tuomiokirkko kuuluu jokaisen Santo Domingon retken ohjelmaan. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1512 ja kirkko valmistui 1540 Santo Domingon arkkipiispan kirkoksi.

Koska kyseessä on Amerikan ensimmäinen tuomiokirkko, on katedraali koko maanosan historian kannalta kiinnostava nähtävyys. Muista kuitenkin pukeutua asiaankuuluvasti: shortsit ja teepaita eivät ole sopiva asu kirkkovierailulle!

Museo de las Casas Reales – kuninkaan talojen museo

casas-reales-giuseppe-portale-1024px
Museo de las Casas Reales sijaitsee Santo Domingon vanhassa kaupungissa. Rakennuskompleksissa sijaitsi 1500-luvulla Amerikan ensimmäinen tuomioistuin, ja itsenäisessä Dominikaanisessa tasavallassa se oli presidentin käytössä. Nykyään rakennuksessa on pieni historiallinen museo, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla.

Alcazar de Colon

Alcazar de Colon (Columbus's son's house), Santo Domingo.

Espanjan varakuninkaan palatsi rakennettiin 1500-luvun alussa. Nykyään siinä toimii pieni museo, jossa on koko Karibian paras kokoelma renessanssiajan eurooppalaista taidetta.

Oikeastaan koko rakennus on kiinnostava nähtävyys, sillä tällaista maurilaisvaikutteista arkkitehtuuria ei usein näe muualla kuin Espanjassa.

Isabel de Torres -vuori

dominican-republic-ministry-of-tourism
Isabel de Torres sijaitsee Puerto Platan lähellä, Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikolla. Vuorelle on helppo nousta köysiradalla, joten huipulle kannattaa nousta ihailemaan eteen aukeavaa maisemaa.

Amber Museum – meripihkamuseo

museum-amber-molly-1000px
Puerto Platan keskustassa sijaitseva pieni meripihkamuseo on varmasti useimmille kaupungissa lomailleille turisteille tutuksi tullut nähtävyys. Museossa on esillä joukko näyttäviä meripihkakappaleita, joiden sisälle on fossilisoitunut muinaisaikojen kasveja ja hyönteisiä. Museon yhteydessä on myös korukauppa, jonka meripihka on todennäköisesti aitoa!

Altagracian neitsyen basilika

higuey-paco-riviera-1024
Altagracian neitsyen basilika sijaitsee Higüeyssä, lähellä Punta Canaa. Pieni kaupunki on nopeasti nähty, mutta sen huikea tuomiokirkko on vaikuttava kokemus kenelle tahansa 1900-luvun teräsbetoniarkkitehtuurin ihailijalle.

Higüeyn katedraalin lisäksi kaupungissa on pieni 1500-luvun puolivälissä rakennettu kirkko, joka sekin on vierailun arvoinen.

 

El Limon – hurjapäiden vesiputoukset

El_Limon-AMartiniouk-CCA (Wikimedia)
Hispaniolan saarella on runsaasti hienoja vesiputouksia. Yksi tunnetuimmista on Samanan niemimaalla sijaitseva El Limon, jonka korkein vesiputous on peräti 55 metriä korkea.

Pico Duarte – Karibian korkein huippu

Jos Isabel de Torres olikin helppo kukkula valloitettavaksi, tarjoaa Pico Duarte haastetta kokeneellekin patikoitsijalle. Pico Duarte kohoaa 3098 metrin korkeuteen merenpinnasta. Joka kuukausi tuhatkunta patikoitsijaa nousee tälle koko Karibian korkeimmalle huipulle. Oletko sinä yksi heistä?

Kuvat: Ministry of Tourism / Dominican Republic, Swatigsood & AMartinouk (Creative Commons Attribution, Wikimedia), Pavo Riviera, Molly & Giuseppe Portale (Flickr).

Lukijoiden kokemuksia aiheesta “Dominikaanisen tasavallan nähtävyydet

  1. Olen ollut kaksi kertaa dominikaanisessa tasavallassa vuosina 2000 ja 2001, mahtava paikka, ihanat maisemat, oikea paratiisi. Nautin ja tykkäsin. Haaveilen jos joskus vielä pääsis käymään siellä.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!