Dominikaaninen tasavalta: sää ja ilmasto

Dominikaaninen tasavalta on upea rantakohde, jonka sää sopii matkailuun kautta vuoden. Silti kahden vuodenajan välillä on selviä eroja.

Kuiva talvikausi joulukuusta huhtikuuhun

Joulukuusta huhtikuuun ajoittuu Dominikaanisen tasavallan tärkein matkailusesonki. Vuoden paras sää ajoittuu usein kuivan kauden alkuun, jolloin säät ovat viileimmillään.

Lämpötilaerot eri kuukausien välillä ovat kuitenkin pieniä: Dominikaanisessa viileään aikaan päivälämpötila nousee keskimäärin noin 28 asteeseen varjossa. Varsinkin itä- ja pohjoisrannikoilla sää viilenee talvella koillistuulen ansiosta. Siten näillä alueilla lämpötila voi olla pari astetta viileämpi kuin etelärannikon Santo Domingossa ja La Romanassa.

Sisämaassa on tyypillisesti rannikkoa lämpimämpää, koska merituulet eivät viilennä ilmaa.

Lämpötilat nousevat vähitellen kuivan kauden aikana. Huhtikuuhun tultaessa keskilämpötila on noussut parilla asteella.

Sadekausi toukokuusta marraskuuhun

Sen jälkeen alkaa sadekausi, joka jatkuu marraskuuhun saakka. Sateiden lisäksi näille kuukausille tyypillistä on korkea yli 30 asteen lämpötila, joten pohjoisen viileään kesään tottuneelle matkailijalle sää saattaa modostua tukalaksi.

Sademäärä vaihtelee sekin maan eri osissa. Kuivimmat alueet sijaitsevat Haitin rajan tuntumassa ja sateisimmat saaren koillisosissa. Tavallisesti syyskuu on vuoden sateisin kuukausi. Siten esimerkiksi Samanan niemimaa ei kuulu syyskuussa parhaisiin valintoihin Karibian loman kohteeksi ja ajoitukseksi!

Dominikaaninen tasavalta sijaitsee hurrikaanivyöhykkeellä

Hurrikaanikausi alkaa kesäkuussa ja päättyy marraskuussa. Todennäköisimmin hurrikaaneja esiintyy elokuussa ja syyskuussa.

Käytännössä hurrikaani iskee maahan noin kymmenen vuoden välein, joten matkailijan kannalta riski on aika pieni. Kuitenkin hurrikaanikaudella maassa on vähemmän matkailijoita ja hotellit ovat selvästi edullisempia kuin vuoden parhaan sesongin aikana.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!