Makarskan Riviera – Kroatian kaunein rannikko

Makarskan Riviera on tullut tunnetuksi myös suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Sen kirkkaat vedet, jylhät vuoristomaisemat ja idylliset pikkukaupungit tekevät Makarskan alueesta monipuolisen matkakohteen.

Makarskan Rivieralla sijaitsee monia pieniä kaupunkeja ja kyliä, joihin myös suomalaiset ovat löytäneet tiensä. Tunnetuimpia alueen matkakohteista ovat itse Makarskan kaupungin lisäksi Baška Voda ja Podgora.
Makarska

Makarska – kaupunki vuoren juurella

Alueelle nimensä antanut 15 000 asukkaan Makarskan kaupunki on koko rannikkoseudun tärkein turistikeskus. Biokovovuoren juurella sijaitsevan satamakaupungin palvelut ovat viime vuosina kehittyneet hyviksi, joten matkailijan aika ei tässä pienessä kaupungissa käy pitkäksi.

Makarskasta löydät runsaasti baareja, ravintoloita ja pieniä putiikkeja, joista voit tehdä mainioita tuliaislöytöjä. Paikallisten herkkujen ystävät löytävät täältä myös suurempia ja parempia ruokakauppoja kuin pienemmistä kylistä.

Varsinaisia nähtävyyksiä kaupunki tarjoaa vain vähän. Kun kaupunginmuseo ja simpukkamuseo on nähty, on nähtävyyksiä etsittävä kauempaa.

Makarskan kaupungin lisäksi alueella on lukuisia pienempiä ja vähintään yhtä miellyttäviä matkakohteita. Niistä tunnetuimpia ovat Podgora, Baška Voda ja Tučepi.

Podgora

Podgoran rantaa
Podgora on pieni rantakaupunki, jossa oikeastaan kaikki tapahtuu rantakadun varrella: kahvilat, ravintolat, kaupat ja baarit sijaitsevat viehättävän rantabulevardin varrella.

Podgora sijaitsee noin kymmenen kilometria Makarskasta etelään. Sen kirkkaat vedet ja hyvät rannat houkuttelevat nykyään matkailijoita eri puolilta Eurooppaa.

Baška Voda

Baška Voda on muuntunut nopeasti pienestä kalastajakylästä moderniksi matkakohteeksi. Biokovo-vuoren juurella sijaitsevan kaupungin pinjojen reunustamat rannat täyttyvätkin kesällä kieltensorinasta ja erimaalaisista matkailijoista.

Baška Voda sopii auringonpalvojien lisäksi tukikohdaksi matkailijoille, jotka haluavat patikoida vuoristoalueella.

Kaupungissa on vähän varsinaisia nähtävyyksiä. Arkeologian ja Rooman historian harrastajat voivat toki tutustua paikallisiin arkeologisiin kaivauksiin. Niiden lisäksi Baška Vodassa on kaksi viehättävää kirkkoa, jotka on rakennettu 1700- ja 1800-luvulla.

Tučepi

Tučepi on erinomainen lapsiperheiden matkakohde. Alle kahdentuhannen asukkaan kaupunki sijaitsee vain neljä kilometria Makarskasta etelään. Lapsiperheet löytävät kaupungin rantakadun varrelta kaiken kaipaamansa: jäätelöbaareja, kahviloita, pieniä kauppoja ja ravintoloita.

Lennot ja valmismatkat

Helpoimmin matka Kroatiaan ja Makarskan Rivieralle järjestyy esimerkiksi Apollomatkojen valmismatkalla. Kroatian suuren suosion vuoksi myös muut matkanjärjestäjät järjestävät nykyään seuramatkoja eri puolille Kroatian kaunista rannikkoa.

Äkkilähdöt:

Kuvat: Ramón ja Thomas Kohler (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!