Kroatian rantakohteet Adrianmeren rannalla

Kroatialla on yli 1700 kilometria rantaviivaa. Siksi maan nousu suosituksi kesälomakohteeksi oli vain ajan kysymys!


Hvar
Useimmat suomalaiset kaipaavat kesälomalla yksinkertaisia asioita: varmaa aurinkoa, lämpöä, uimista ja hyvää ruokaa. Kroatian monet rantakohteet tarjoavat kaikkea tätä.

Kroatian rannat ovat usein kivirantoja. Vuosituhansien aikana Adrianmeren lempeät aallot ovat hioneet kivet pyöreiksi, joten ne hierovat miellyttävästi jalkapohjia rannalla kävellessäsi.

Kivirantojen lisäksi Kroatiassa on erityisesti lapsia silmälläpitäen rakennettuja uimarantoja, joille on tuotu hienoa merihiekkaa. Lapsille tarkoitetut, matalat merivesialtaat ovat matalia ja turvallisia myös pienten lomalaisten pulikointia silmälläpitäen.

Split on vilkas Dalmatian kaupunki

Split on yksi Kroatian suosituimmista lomakohteista. Kroatian toiseksi suurimman kaupungin lähellä on monia mukavia rantoja, joten kaupunki on erinomainen tukikohta myös rantalomaa varten.

Splitin lähettyvillä sijaitsevista rannoista tunnetuimpia ovat Bačvice, Ovčice, Firule, Trstenik, Žnjan ja Bene. Varsinkin ensinmainitun palvelut ovat erinomaisia, ja rannan lähettyvillä on runsaasti hotelleja. Ranta tunnetaan myös kesäöiden vauhdikkaista juhlista!

Bene puolestaan on miellyttävä, pieni ranta Marjan-puiston laidalla. Pinjapuiden siimeksestä löydät miellyttävän rannan, jonne monikaan turisti ei eksy.

Istrian rantakohteet

Istrian niemimaa sijaitsee Kroatian luoteisosassa, lähellä Italian rajaa. Osa niemimaasta kuuluu Slovenialle, joten Istriasta on helppo vierailla myös kahdessa naapurimaassa.

Istrian tunnetuimmat rantalomakohteet ovat Pula, Poreč ja Rovinj. Pula on Istrian suurin kaupunki, jossa asuu yli 80 000 ihmistä. Pulassa ja sen lähistöllä on useita suosittuja rantalomakohteita, joihin ei kuitenkaan järjestetä Suomesta valmismatkoja.

Dalmatian kauniit saaret

Dalmatian rannikolla on paljon kauniita saaria, jotka ovat varsinkin paikallisten ja keskieurooppalaisten suosimia lomakohteita. Niistä suurimpia ovat Cres ja Krk. Kielitaitoisen omatoimilomailijan kannalta kiehtovimpia kohteita ovatkin saaret, jonne pääsee kätevästi lautoilla ja katamaraaneilla.

Äkkilähdöt:

Kuva: Jess Damen, Flickr.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!