Tulum on Jukatanin vähän tunnettu helmi

Tulum, Meksiko

Meksikon Tulum on ihastuttava matkakohde sinulle, joka haluat nähdä muutakin kuin turistien täyttämiä rantoja. Pienen kaupungin erinomaiset hiekkarannat ja mayaintiaanien rauniot tekevät siitä kenelle tahansa sopivan matkakohteen!

Suomessa Tulum ei ole vielä erityisen tunnettu matkakohde, mutta tilanne on varmasti muuttumassa. Karibianmeren rannalla, Jukatanin niemimaalla sijaitseva Tulum on monen mielestä koko niemimaan paras matkakohde. Jukatan on muuten täynnä turistien suosimia lomakohteita, joihin verrattuna Tulum on lähestulkoon aitoa Meksikoa.

Nähtävyydet

Tulum muodostuu kolmesta alueesta: itse kaupungista, rannasta ja raunioista. Näiden välillä useimmat lomalaiset jakavat aikansa omien mieltymystensä mukaisesti — useimmat toki viihtyvät enimmäkseen kaupungin hienoilla hiekkarannoilla.

Tulumin hiekkarannat ovatkin erinomaisia. Verrattuna Meksikon tunnetumpiin ja suositumpiin matkakohteisiin saat nauttia Tulumin rantaelämästä varsin rauhassa – ainakaan pari vuotta sitten rannalla ei juuri näkynyt kaupustelijoita. Rannalla on tarjolla normaaleja aktiviteetteja: snorklausta ja sukelluretkiä.

Tulumin rauniot kuuluvat nekin käytännössä jokaisen lomanviettäjän pakollisiin kohteisiin. Historian ja arkeologian harrastajille Meksikossa ja Jukatanin niemimaalla riittää runsaasti muitakin kiehtovia kohteita, joten kun Tulum on nähty, voit leikkiä Indiana Jonesia myös muilla lähiseudun raunioalueilla (esimerkiksi Cobá).

Kaupunki ja ostokset

Tulum, Meksiko

Tulumissa on vain parikymmentä tuhatta asukasta, joten kaupungin ostosmahdollisuudet eivät ole erityisen mieleenpainuvia. Vaikka Tulumissa on joukko turisteille tarkoitettuja myymälöitä, täältä voi olla vaikea löytää mitään erityistä ostettavaa.

Jos shoppailu on sinulle tärkeä osa lomanviettoa, kannattaa sinun harkita jotain suurempaa Meksikon rantalomakohdetta matkasi pääkohteeksi.

Lennot ja majoitus

Tulumiin pääsee helposti parin tunnin automatkan päässä sijaitsevasta Cancúnista. Cancúniin on tarjolla runsaasti lentoja myös Euroopasta. Vieläkin halvemmalla Tulumiin pääsee lentämällä Mexico Cityyn ja jatkamalla sieltä Cancúniin paikallisella halpalentoyhtiöllä.

Bussimatka Canúnin kentältä maksaa kymmeisen euroa. Valitettavasti suoria bussiyhteyksiä on vain muutamia päivässä. Onneksi Playa del Carmenin kautta pääsee vaihdolla Tulumiin jopa puolen tunnin välein.

Myös majoitus järjestyy kaupungissa edullisesti. Halvimmat kahden hengen huoneet irtoavat parillakymmenellä eurolla. Useimmat Karibian lomakohteekseen valitsevat haluavat tietysti lomallaan nauttia hiukan enemmän mukavuuksista, joita onkin tarjolla 50-100 euron hintaluokassa enemmän kuin riittävästi.

Turistien suosimat hotellit sijaitsevat ranta-alueella. Halvimmat hotellit taas sijaitsevat parin kilometrin päässä, itse Tulumissa. Omatoimimatkailijan on siis tehtävä valinta mukavuuden ja hinnan välillä.

Kuvat: Mindaugas Danys, Dennis Jarvis. Flickr.com, Creative Commons.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!