Cancún – kansainvälinen rantalomakohde Meksikossa

Cancún on Meksikon suosituin matkakohde. Yucatanin niemimaalla, Karibian rannalla voit nauttia lomastasi täysin siemauksin!

Viime vuosisadan puolivälissä Cancún oli lähes asumaton alue, josta Meksikon hallitus halusi tehdä turistikohteen. Näin tapahtui: lentokenttää seurasivat hotellit, hotelleja matkailijat ja nykyään Cancúnissa käy kolme miljoonaa lomailijaa joka vuosi!

Cancún on puhdasverinen rantalomakohde, joka on rakennettu puhtaasti matkailijoiden ehdoilla. Alueella on toinen toistaan hienompia all inclusive -hotelleita, joiden palvelut täyttävät jokaisen toiveesi.

Upeat rannat

Cancún on rantalomakohde: alueella lomaillaan lähinnä auringon, meren ja lämmön vuoksi. Sen vuoksi kuvat kertovat Cancúnista enemmän kuin tuhat sanaa.

cancun, meksiko

Cancúnin ranta on upea. Hienoa hiekkaa kilometreittäin, merivesi välkkyy sinisenä auringonpaisteessa. Lämpimän merituulen voimasta huojuvien palmujen alla tunnet todella olevasi lomalla.

Cancun, Meksiko

Avomeren puolella aallot ovat usein voimakkaita. Siksi perheen pienimpien kanssa lomailevien kannattaa olla tarkkana – tai viettää aikaa useimpien all inclusive -hotellien hienoilla uima-allasalueilla. Vaihtoehtoisesti voit majoittua Isla Mujeres -saaren rannan hotelleihin, sillä saari suojaa voimakkaimmilta aalloilta.

Cancun, Meksiko

Karibian muiden rantalomakohteiden tavoin rannalla liikkuu paljon kaupustelijoita. Näiden ”juuri sinulle” tarjoamat ”erityisen halvat” hinnat saattavat olla huomattavankin kalliita.

cancun-4

Sää ja paras aika matkustaa

Cancúnin ilmasto on trooppinen. Ympäri vuoden sää on kostea ja kuuma, ja merivesi pysyy tasaisen lämpimänä.

Kesäkuun loppu on kuuminta aikaa, ja sää on silloin monelle turistille tukalan lämmin. Loppukesästä ja alkusyksystä hurrikaanit ovat mahdollisia – tosin voimakkaat hurrikaanit iskevät alueelle noin 10-20 vuoden välein. Jos matkustat hurrikaanikaudella, kannattaa sinun ehdottomasti huolehtia kunnon matkavakuutuksesta.

Lennot

Cancúnin kansainvälinen lentokenttä (CUN) on Meksikon toiseksi vilkkain lentokenttä. Se sijaitsee noin viidentoista kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Lentokentälle on tarjolla runsaasti halpoja lentoja Euroopan suurilta lentokentiltä ja Yhdysvalloista. Siten Cancúniin on helppo saapua kaikkialta maailmasta. Valitettavasti Suomesta ei lennetä suoria reittilentoja Cancúniin.

Kuvat: Ricardo Diaz, Rodrigo Accurcio, Christian Van Der Henst S, Flickr.com

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!