Playa del Carmen on Jukatanin upein matkakohde

Playa del Carmen
Meksikon Playa del Carmen on suosittu rantalomakohde Karibianmeren rannalla. Se sopii yhtä hyvin lapsiperheen kuin vauhtia ja vapautta kaipaavan lomakohteeksi.

Playa del Carmen sijaitsee Quintana Roossa, Jukatanin niemimaalla noin tunnin automatkan päässä Cancúnista etelään. Playa del Carmen on tunnelmaltaan rennompi ja eurooppalaisempi kuin Cancún. Tursimin myötä Playa del Carmen on kasvanut voimakkaasti, joten ”aitoa” meksikolaistunnelmaa voi täältäkin olla vaikea löytää.

Upeat rannat

6914076481_20a3c67b6f_z
Playa del Carmenin upea, valkohiekkainen ranta on sen paras valtti. 16 kilometriä pitkän rantaviivan varrella on runsaasti erityyppisiä rantoja, niin näyttäytymispaikkoja kuin rauhallisia mutta aivan yhtä upeita hiekkarantoja.

Playa del Carmen sopiikin erinomaisesti rantaloman viettoon. Kuumalla rantahietikolla löhöilyä vauhdikkaampiakin aktiviteetteja on tarjolla snorklauksesta vesihiihtoon.

Playa del Carmenin aallot ovat tavallisesti miellyttäviä, sillä koralliriutat estävät voimakkaimman aallokon.

Sopii lapsiperheille

Playa del Carmen
Playa del Carmen on erinomainen lapsiperheen lomakohde hyvän ja matalan rannan ansiosta. Lisäksi alueella on paljon myös perheen pienimpiä kiinnostavaa nähtävää.

Esimerkiksi Xaman Ha -lintupuistossa koko perhe pääsee tutustumaan upeisiin tukaaneihin ja papukaijoihin. Muista hyttysvoide, sillä puistossa hyttysiä tuntuu olevan liiankin kanssa. Xcretin puiston delfinaario on sekin mieleenpainuva kokemus: täällä voit uida ja leikkiä delfiinien kanssa.

Maya-kansan maisemia

Playa del Carmen sopii myös tukikohdaksesi, jos olet kiinnostunut alueen historiasta. Jukatanin niemimaalla on monia kiehtovia arkeologisia kohteita, joissa voit tutustua Maya-kansan kulttuuriin.

Helposti pakettimatkalla

Cancúnin kansainvälinen lentokenttä on lähin lentokenttä. Sieltä matkaa Playa del Carmeniin on noin tunnin verran.

Valmismatka on varmasti helpoin tapa lomailla Playa del Carmenissa. Tänä talvena useat eri matkanjärjestäjät tarjoavat pakettimatkoja ”Mayarivieran” pääkaupunkiin. Kyseessä on toisinaan omatoimimatka, joka ei juuri eroa yksin matkustamisesta.

Valmismatkalla maijoitut tavallisesti johonkin alueen upeista all inclusive -hotelleista. Vaikka all inclusive saattaa matkaa varatessasi tuntua kalliilta, kahden viikon mittaan säästät kuitenkin pitkän pennin ruoka- ja juomakustannuksissa. Siksi all inclusive saattaa olla edullinenkin valinta!

Kucat: Carolyn Coles, daryl_mitchell ja Bill McChesney (Flickr).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!