Kroatian nähtävyydet – top 5

Kroatia on suosittu matkakohde, jossa riittää nähtävää vaikka useammankin kesäloman tarpeiksi. Seuraavat 5 nähtävyyttä tekevät vaikutuksen jokaiseen!

Poreč: Eufrasiuksen basilika

Porec
Porečin neitsyt Marialle omistettu basilika rakennettiin 500-luvulla piispa Eufrasiuksen aikana. Kirkko tunnetaan upeista bysanttilaisten ja paikallisten mestareiden tekemistä mosaiikeista, jotka kuuluvat upeimpiin säilyneisiin bysanttilaisiin taideteoksiin koko Kaakkois-Euroopan alueella.

Split: Diocletianuksen palatsi

Diocletianuksen palatsi
Rooman keisari Diocletianus rakennutti Splitiin palatsin viimeisiä vuosiaan varten. Varhaiskeskiajalla palatsi oli vuosisatojen ajan hylätty, kunnes paikalliset asukkaat ottivat sen käyttöön. Puolentoista tuhannen vuoden ajan palatsin rakennuksissa on ollut koteja ja liiketiloja – niin vielä tänä päivänäkin.

Pulan amfiteatteri

Pula, Areena
Pulan amfiteatteri on kuudenneksi suurin säilynyt roomalainen areena ja yksi Kroatian parhaiten säilyneistä roomalaisaikaisista rakennuksista. Ajanlaskun ensimmäisellä vuosisadalla rakennetun areenan katsomaoihin mahtui huikeat 26000 katsojaa ihailemaan gladiaattorinäytöksiä. Nykyään siellä järjestetään kesäkuukausina erilaisia festivaaleja.

Plitvicen järvet

Plitvice, KroatiaPlitvice on upea luonnonnähtävyys: 16 järveä ja niitä ympäröivät metsät ovat olleet kansallispuisto vuodesta 1949 alkaen. Upeat vihreän, sinisen, harmaan ja turkoosin sävyt tekevät Plitvicen järvistä huikean kauniin helmen. Alueella elää harvinaisia eläimiä: karhuja, susia, pöllöjä ja ilveksiä.

Trakošćan – upea keskiaikainen linna

Trakoscan
Trakošćan sijaitsee 80 kilometrin päässä Zagrebista. Sen linna ja linnan museo ovat riittävä syy vierailla paikkakunnalla – vaikka alunperin romaaninen 1300-luvun linna onkin restauroitu 1800-luvulla uusgoottilaiseksi. Linnaa ympäröivä englantilainen puutarha on sekin näkemisen arvoinen.

Kuvat: Paul Barker Hemings, Adam Baker, Carole Raddato, Matt Harvey, Sobrecroacia.com, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!