Ubud on kauneinta ja perinteisintä Balia

Bali tunnetaan rantalomakohteena – mutta omatoimimatkailijat suuntaavat kohti sisämään Ubudia. Neljäntoista kylän muodostama Ubud on perinteisen balilaisen kulttuurin ja käsityön keskus.

Kun saavut rantalomakohteesta Ubudiin, kohtaat toisenlaisen Indonesian. Hiekkarannat vaihtuvat rinteille rakennetuiksi riisipelloiksi, hotellit vuosisatojen ikäisiksi temppeleiksi ja matkamuistomyymälät luontoelämyksiksi. Ei siis ihme, että Ubud vetää omatoimimatkailijoita puoleensa.

Luonnon keskellä

Upeimmat riisipellot näet Tegalangin ja Ubudin välisellä alueella. Terassiviljelyksillä voit kävellä vapaasti, minne haluat, kohdata paikallisia ihmisiä ja nauttia henkeäsalpaavista näköaloista. Tämän kauniimmaksi Bali ei muutu!

ubud-campuhan-ridge-fabio-achilli

Campuhan Ridge on alueen hienoin patikkareitti. Jos Ubud tuntui travellereiden täyttämältä, täällä saat nauttia rauhasta ja kauniista maisemista ilman tungosta ja turisteja. Yhdeksän kilometrin kävelyretki kannattaa aloittaa varhain aamulla, jotta selviät ennen päivän kuumimpia tunteja takaisin.

Sacred Monkey Forest , Ubud , Bali

Ubudin pyhä apinametsä (Monkey Forest) on makaki-apinoiden asuttama metsä, joka sijaitsee Ubudin keskustan tuntumassa. Apinametsä on auki vierailijoille joka päivä 08-18 välisenä aikana.

Temppeleiden Ubud

Ubud mainitaan ensi kertaa jo 700-luvun kertomuksissa. Silloin hindupappi Rsi Marhandya saapui Balille Jaavalta. Rsi Marhandya asettui Ubudin alueelle, jossa hän vietti aikaansa mietiskellen. Seuraavien vuosisatojen aikana alueelle rakennettiin hindulaisia temppeleitä ja luostareita, ja alue tunnettiin parantajistaan.

Ubud, Elephant's cave

Elefanttiluola eli Goa Gajah on peräisin 800-luvulta. Elefanttiluola on yksi koko Balin hienoimmista arkeologisista kohteista. Se sijaitsee Bedulun kylän eteläpuolella, noin kuuden kilometrin päässä Ubudin keskustasta.

ubud-arlan-zwegers
Gunung Kawi sijaitsee 18 kilometrin päässä Ubudista. Gunung Kawin temppelialueella näet kallioon hakattuja reliefejä pyhän Pakerisan-joen varrella. Kilometrin päässä sijaitsee toinen vierailun arvoinen temppeli, Tirta Empul.

Meditoi ja rauhoitu

Ubud sopii erityisen hyvin matkakohteeksi niille, jotka haluavat irrottautua hetkeksi suurkaupunkien ja työelämän hektisestä maailmasta: Ubudin joogakoulut, meditointikurssit ja spa-kylpylät ovat omiaan tällaista irtiottoa varten.

Matka Ubudiin

Ubudiin pääset Denpasarista bemo-bussikyydillä. Tunnin matka maksaa 8000 rp. Etelä-Balin kaupungeista (Nusa Dua, Kuta ja Sanur) lähtiessäsi sinun kannattaa matkustaa ensin Trans Sarbagit -linja-autoyhtiön ilmastoidulla ja edullisella bussilla Denpasariin, josta jatkat matkaasi bemolla kohti Ubudia.

Lue lisää Indonesiasta matkakohteena!

Kuvat: Arlan Zwegers, Fabio Achilli, Amelia Prayoga ja Rajesh_India, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!