Bali – ilmasto, sää ja paras aika matkustaa Balille

Balilla lämpöä riittää läpi vuoden – mutta sade voi yllättää matkailijan myös sadekauden ulkopuolella.

Trooppinen ilmasto – lämmintä ja kosteaa

Sadetta Balilla
Bali sijaitsee päiväntasaajan eteläpuolella, ja sen ilmasto on trooppinen: kuuma ja kostea. Lämpötila pysyy Balilla varsin tasaisesti meikäläisissä hellelukemissa, sillä elohopea kohoaa kautta vuoden 30 asteen tienoille.

Lämpötila ei siis juuri vaihtele vuoden mittaan. Vuodenaikojen vaihtelu näkyykin lähinnä sadekautena, joka ajoittuu Balilla lokakuusta maaliskuuhun – eli juuri meidän kylmän ja pimeän talvemme kuukausiin. Tämä ei tietenkään ole mikään este seikkailumielellä lomailevalle. Rankat sateet menevät nekin ohi puhdistettuaan ilmaa miellyttävästi.

Usempien mielestä kuitenkin kesän kuiva kausi on talvea parempi aika matkustaa Balille.
Niinpä Balin matkailussa huippusesonki alkaa huhtikuussa ja jatkuu lokakuuhun saakka.

Tämän lisäksi joulun ja uuden vuoden tienoo on myös Balilla matkailun huippusesonkia, vaikka joulukuussa ja tammikuussa iltapäivän sateet ja ukkoskuurot toistuvat tiheään. Toisinaan saattaa sataa lisäksi useita päiviä yhteen menoon.

Vuorilla on hiukan viileämpää

Balin sisällä sää vaihtelee jonkin verran. Sisämaassa, noustesi vuorille, lämpötila on varsinkin illalla ja pimeän aikaan alavampia maita viileämpää. Päivän aurinkoisina tunteina lämpötila nousee kuitenkin myös vuorilla nopeasti hellelukemiin.

Vuorilla ja sisämaassa on myös sateisempaa kuin rannikolla, mikä tietysti ilahduttaa rantaloma mielessä Balille matkustavaa.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!