San Francisco – hippejä, rauhaa ja rakkautta

Kalifornia on suosittu maailmanympärimatkan etappi. Los Angelesin lisäksi erityisesti boheemi San Francisco houkuttelee turisteja puoleensa.

San Francisco sijaitsee Kalifornian osavaltion pohjoisosassa. Sen ilmasto on Tyynen valtameren kylmien merivirtausten ansiosta viileä myös kesällä, minkä vuoksi kaupunkiin on hyvä lähteä hellettä pakoon.

San Francisco tunnetaan vapaamielisyytensä vuoksi – siksi kaupunkia pidetään USA:n länsirannikon eurooppalaisimpiana kaupunkia. Vuosikymmenien mittaan monet vaihtoehtokulttuurit ovat nousseet juuri San Franciscosta.
Golden Gate, San Francisco

San Franciscon nähtävyydet

San Francisco on tietysti meille kaikki tuttu elokuvista ja televisiosta. Sen mäkisillä kaduille sijoittuu lukemattomia vauhdikkaita takaa-ajokohtauksia. Niissä vilahtelee usein vaijerin varassa kulkevia kaapeliraitiovaunuja, joissa matkustaminen on mieleenpainava kokemus.

San Franciscon matka ei kuitenkaan ole täydellinen ilman Golden Gate -sillan ylittämistä. Vuonna 1937 valmistunut silta on lähes kolmen kilometrin mittainen. Kaupungin symbolina se on varmasti yhtä tunnettu kuin New Yorkin vapaudenpatsas.

Myös Alcatrazin vankilasaari on tutustumisen arvoinen museo. Alcatrazin vankilassa järjestetään turistikierroksia, joissa voit saada käsityksen elämästä vuonna 1963 suljetussa vankilassa, jonka kuuluisin asukas oli legendaarinen Al Capone.

Hippien jäljillä

Haight Ashbury, San  Francisco
San Franciscon kaupunginosista tunnetuin on varmasti Haight-Ashbury. Juuri Haight-Ashbury oli hippiliikkeen keskus vuonna 1967. Vielä tänä päivänäkin Haight-Ashburyssä voi tehdä upeita 1960-luvun second hand -löytöjä. Hippien lisäksi alue tunnetaan ruohon katukaupasta ja muutenkin boheemista elämäntavasta.

Paras alue tutustua hippikulttuuriin tunnetaan nimellä Hippie Hill. Hippimäellä voit seurata katutaidetta, istua paikallisten tapaan piknikillä ja ihmetellä tajuntaansa laajentavien jälkihippien elämäntapaa.

Haight-Ashbury on myös loistava paikka ostoksien tekemiseen: vanhasta hippikaupunginosasta löydät toinen toistaan parempia levykauppoja, kirjakauppoja, vaatekauppoja ja trendikkäitä kahviloita.

Lennot San Franciscoon

Länsirannikolla sijaitsevaan San Franciscoon on harvoin tarjolla erityisen edullisia lentolippuja. Silti myös nyt marraskuussa 2013 Helsingistä San Franciscoon lentää halvimmillaan noin 600 eurolla. Tällöin lentomatka kestää noin 30 tuntia.

Nopeimmat yhden välilaskun lennot kestävät noin 14-15 tuntia. Jos varaat lentoliput paria kuukautta ennen lähtöpäivää, saatat saada tällaisen nopean yhteyden ostettua noin 600-700 euron hintaan. Lentoliput kannattaa siis tässäkin tapauksessa ostaa ajoissa.

Toinen vaihtoehto on yhdistää San Francisco maailmanympärimatkaan: kaupungista on hyvä jatkaa kohti Tyynen valtameren saaria, Hawaijia ja vaikkapa Japania!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!