Aurinkoinen Miami – lattarikaupunki USA:n tapaan

Miami tuo mieleen auringon, rantabulevardin, vähäpukeisia kaunottaria ja television rikossarjoja. Pastellinsävyinen kaupunki tuli meille tutuksi Arpinaaman ja Miami Vicen kautta, nyttemmin CSI Miami on esitellyt Floridan pääkaupunkia.

Miami on Floridan osavaltion suurin kaupunki. Suur-Miamin alueella asuu yli kaksi miljoonaa ihmistä, joista suuri osa on saapunut maahan Latinalaisesta Amerikasta. Kuubalaiset, puertoricolaiset ja dominikaanit ovatkin näkyvästi läsnä kaupungissa.

Miami on valittu Yhdysvaltain puhtaimmaksi kaupungiksi. Se ei yllätä, sillä kaupunki antaa itsestään hyvin hoidetun, siistin ja puhtaan vaikutelman.
Ocean Drive, Miami

Miami Beach – legendaarinen rantalomakohde

Miami Beach on kaupunki kaupungin sisällä, Miamin edustan saarella sijaitseva osavaltion tunnetuin ja vanhin rantalomakohde.

Takavuosina Miami Beach tunnettiin kauniiden ja rikkaiden lomakohteena, nykyään se on koko kansan matkakohde. Erityisesti nuorten yhdysvaltalaisten keskuudessa Miami Beach on yksi suosituimmista kevätkauden bilelomakohteista.

South Beach – Art Decoa ja trendejä

Miami Beachin eteläosa eli South Beach tunnetaan kauniin pastellinsävyisistä art deco -rakennuksistaan. Trendikäs South Beach on kaupunkin tärkeimpiä ravintola- ja yöelämän keskuksia.

Jos kaipaat lomallasi trendikkäitä klubeja, eksoottisia drinkkejä ja menevää musiikkia, kannattaa sinun viettää iltasi South Beachillä.

Miamin sää

Aivan kuten televisiosarjat antavat ymmärtää, on Floridan ja Miamin ilmasto lämmin ympäri vuoden. Kesäkuukausina sää saattaa kuitenkin olla turhan kuumankosteaa lomanviettoon. Silloin sadekausi ja kuumuus tekevät kaupungista trooppisen kuuman.

Lennot Miamiin

Miamin kansainvälinen lentoasema on yksi maailman vilkkaimmista lentokentistä, ja sen kautta kulkee huimat 100 000 ihmistä päivässä.

Miamin kautta voitkin jatkaa matkaasi käytännössä minne tahansa läntisellä pallonpuoliskolla, halusitpa sitten jatkaa matkaasi Karibian saarivaltioissa, Etelä-Amerikassa tai jossakin toisessa Yhdysvaltojen osavaltiossa.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!