New Orleans – Louisianan kaunis kaupunki

Bourbon StreetLouisianan New Orleans tuo mieleen jazzin ja bluesin, karnevaalit ja ranskalaisen siirtomaa-alueen. Kaunis kaupunki on matkan arvoinen!

Kuuma ja monikulttuurinen suurkaupunki

New Orleans perustettiin vuonna 1718, ja siten se on yksi koko USA:n vanhimmista kaupungeista. Afrikasta, Karibian saarilta, Ranskasta ja Aasiasta saapuneet kulttuurivaikutteet tekevät siitä ainutlaatuisen koko mantereella.

Vuonna 2005 koko maailma seurasi Katrina-hirmumyrskyn tuhoja New Orleansissa. Nyt New Orleans on jo hyvin toipunut myrskyn vaurioista.

Ranskalainen vanha kaupunki

French Quarter – Vieux Carre – on useimmille turisteille tärkein syy saapua New Orleansiin. Alue Mississippin varrella tarjoaa nähtävää päiväkausiksi, joten kävelyretket ranskalaiskortteleissa ovat kokemus jo sinällään.

Ranskalaiskortteleista löydät runsaasti ravintoloita, baareja ja kahviloita. Anniskelu on amerikkalaiseen tapaan sallittua yli 21-vuotiaille.

Takavuosina Bourbon Street oli paras paikka kuulla elävää musiikkia. Nykyään kadun kapat keskittyvät pikemminkin asiakkaiden juottamiseen kuin laadukkaaseen musiikkitajontaan. Jos taas olet kiinnostuneempi musiikista kuin bourbonista, kannattaa sinun ottaa määränpääksesi Preservation Hall (726 St Peter Street). Siellä kuulet perinteistä jazzia edullisesti.

Fauborg Marigny

New Orleans
Kun jatkat matkaasi alavirtaan Fauborg Marignyyn, turistit vähenevät ja musiikki paranee. Pitkälti 1800-luvulla rakennetun Marignyn tunnelma muistuttaakin ranskalaiskortteleita parikymmentä vuotta sitten.

Mardi Gras -karnevaalin aikana Marigny on erinomainen paikka osallistua karnevaaliin paikallisten kanssa. Turistimassat jäävät ranskalaiskortteleihin, täällä nautit elämästä Louisianan tapaan!

Nauti paikallisen keittiön erikoisuuksista

Louisianan keittiö on ainutlaatuinen yhdistelmä Ranskan, Karibian ja Yhdysvaltain keittiöitä. Oman säväyksensä siihen antavat alligaattorin kaltaiset eksoottiset raaka-aineet.

Meilläkin tuttuja Louisianan erikoisuuksia ovat gumbo-keitto ja jambalaya. Ne ja monet papuruoat ovat edullista perinneruokaa parhaimmillaan.

Lennot ja matkat

Suomesta ei ole suoria lentoja New Orleansiin. Yhdellä välilaskulla pääset kuitenkin kaupunkiin useiden eurooppalaisten suurkaupunkien ja USA:n itärannikkon kautta. Kahdella välilaskulla tarjontaa on jo runsaasti, ja hinnatkin halpenevat selvästi.

Kuvat: Richard Ricciardi, WallyG (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!