New Yorkin nähtävyydet – top 10

New York tarjoaa jokaiselle jotakin: ostoksia, musikaaleja, teatteria ja nähtävyyksiä. Seuraavat New Yorkin nähtävyydet tekevät matkastasi täydellisen!

Vapaudenpatsas

Vapaudenpatsas
Vapaudenpatsas on varmasti New Yorkin nähtävyyksistä kuuluisin. 94 metriä korkea patsas sijaitsee Liberty Island -saarella New Yorkiin vievän laivareitin varrella.

Saarella käy vuosittain noin kolme ja puoli miljoonaa matkailijaa. Ennakkovarauksen tehneet vierailijat voivat nousta myös patsaan kruunuun ihailemaan Manhattania.

Liberty Islandille pääset Statue Cruises -yhtiön lautalla.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge
Brooklynin silta on toinen New Yorkin ikoninen nähtävyys. Vapaudenpatsaan tavoin silta on esiintynyt lukemattomissa elokuvissa, mikä tekee siitä meille kaikille tutun näyn.

Silta valmistui vuonna 1883. Kahdenkymmenen vuoden ajan 1825 metrin pituinen silta oli maailman pisin riippusilta.

Ground Zero ja 9/11 Memorial & Museum

Ground Zero, New York

Ground Zero -nimellä tunnetaan syyskuun 11. päivän iskujen tapahtumapaikka, jossa aikaisemmin sijaitsi World Trade Center.

9/11 Memorial & Museum sijaitsee Ground Zero -paikalla. Muistomerkissä on kaksi suurta heijastavaa allasta vesiputouksilla, joita ympäröivät pronssipaneelit, joihin on kaiverrettu uhrien nimiä. Museon sisällä vierailijat voivat oppia syyskuun yhdennentoista päivän traagisista tapahtumista erilaisten siellä esillä olevien esineiden kautta.

Times Square

Times Square
Times Square sijaitsee Manhattanilla, Broadwayn ja 42nd Streetin risteyksessä.

Täältä löydät Broadwayn teatterit, katutaiteilijat ja ikoniset neonvalot.  Se on loistava paikka ihmisille katsella ja ottaa vastaan kaupungin energiaa.

Nimensä aukio on saanut sata vuotta sitten alueella sijainneen New York Times -sanomalehden pääkonttorin mukaan.

Metropolitan Museum of Art

The Met
Metropolitan Museum of Art on monen mielestä New Yorkin upein museo. Se sijaitsee Central Parkin itälaidalla.

Metropolitan Museum of Art on ehdotonmust-see-museo New Yorkissa. Tässä ikonisessa museossa on yli 2 miljoonaa teosta eri puolilta maailmaa muinaisista egyptiläisistä esineistä nykyaikaisiin esineisiin. Pysyvien kokoelmiensa lisäksi Metissä järjestetään ympäri vuoden myös erityisnäyttelyitä, jotka keskittyvät tiettyihin teemoihin tai taiteilijoihin.

Museum of Modern Art

MoMA
Museum of Modern Art puolestaan on yksi maailman hienoimmista modernin ja nykytaiteen museoista.

MoMA on yksi NYC:n tunnetuimmista museoista, ja siinä on vaikuttava kokoelma modernia ja nykytaidetta ympäri maailmaa. Museo tarjoaa vierailijoille laajan valikoiman näyttelyitä maalauksesta ja kuvanveistosta elokuvaan, valokuvaukseen, arkkitehtuuriin, muotoiluun ja muuhun. MoMA isännöi myös tapahtumia ympäri vuoden, kuten luentoja, esityksiä, työpajoja ja näytöksiä.

Taiteenharrastajat löytävät varmasti MoMAsta vertaansa vailla olevia elämyksiä: museon seinillä näet niin impressionisteja, kubisteja kuin pop-taidettakin. Van Gogh, Cezanne ja Matisse kohtaavat täällä Andy Warholin ja Roy Lichtensteinin.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal
Grand Central Terminal (GCT) on viime vuonna sata vuotta täyttänyt rautatieasema, joka sijaitsee 42nd Streetin ja Park Avenuen risteyksessä Keski-Manhattanilla. GCT on yksi maailman suosituimmista nähtävyyksistä, ja siellä vierailee joka vuosi noin 21,5 miljoonaa ihmistä.

Rockefeller Center

Ellis Island, New York

Rockefeller Center on 14 pilvenpiirtäjän muodostama rakennuskompleksi, jonka Rockefeller-suku rakennutti 1930-luvulla. Pilvenpiirtäjissä sijaitsee monien suuryritysten pääkonttoreita.

Talviaikaan Rockefeller Center on suosittu kohde myös luistelukenttänsä vuoksi.

Central Park

Central Park, New York
Central Park on New Yorkin keskuspuisto. Kolmen ja puolen neliökilometrin laajuisessa puistossa on pieniä lampia ja metsiä. New Yorkiin sijoittuvissa elokuvissa ja tv-sarjoissa vieraillaan usein tässä puistossa. Näin tekivät myös SATC:n Carrie ja kumppanit!

Ellis Island

Ellis Island, New York

Ellis Island, joka oli aikoinaan portti miljoonille Yhdysvaltoihin saapuville maahanmuuttajille. Saari on edelleen muistona kansakuntamme historiasta ja monimuotoisuudesta. Voit mennä lautalla tutustumaan sen alueeseen tai liittyä johonkin sen opastetuista kierroksista. Maahanmuuttajien vastaanottokeskuksen sijaan saarella sijaitsee nykyään siirtolaismuseo.

Kuvat: Public domain -kuvia, lisäksi Alex Proimos, Yang and Yun, Klaus Wagensonner ja Alianne (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!