Alaska on ulkoilmaihmisen matkakohde

Alaska on USA:n rajaseuduista viimeinen. Pohjoisen osavaltion jylhä ja villi luonto tekevät siitä unohtumattoman matkakohteen, jossa voit saada kiikariisi karhun, karibun tai merileijonan.

Alaska on luonnonystävän ja ulkoilmaihmisen unelmakohde. Suurkaupunkien ostosmahdollisuuksia ja korkeakulttuuria kaipaavat suuntaavat matkansa varmasti muualle — Alaska sopii patikoijalle, melojalle, kalastajalle ja rentouttavan mökkiloman viettäjälle.

Lumen peittämä vuori ja erämaajärvi Alaskassa.

Kuva: Ramada Pacific Hotels (Flickr.com).

Tee kiertomatka Alaskassa

Alaskan valoisat kesäyöt muistuttavat meidän kotoisia öitämme. Pohjoinen kesä sopiikin loistavasti patikointiin ja vaikkapa vaativien vuoristovaellusten tekemiseen.

Kenties helpoin tapa tutustua Alaskan huikeaan luontoon on viikon tai puolentoista viikon mittaiselle kiertomatkalle tai safarille osallistuminen.

Monet matkanjärjestäjät Alaskassa tarjoavat kierroksia, joissa pääset tutustumaan luonnonsuojelueisiin, vuonoihin ja jäätiköihin. Retkillä voit valita aktiviteetteja oman seikkailunhalusi ja kuntosi mukaan; tarjolla on esimerkiksi patikointia, koskenlaskua, kullanhuuhdontaa ja pyöräilyä!

Suomalaisesta näkökulmasta eksoottisimmat retket suuntautuvat pohjoiselle jäämerelle. Napapiirin pohjoispuolella voit törmätä karhuihin, karibuihin ja myskihärkiin – ja vierailla vaikkapa Barrow’n eskimokylässä.

Barrow on koko Amerikan mantereen pohjoisin piste, joka sijaitsee viisisataa kilometria napapiirin pohjoispuolella. Samalla Barrow on Alaskan suurin eskimokylä ja maailman yhdeksänneksi pohjoisin kaupunki.

Barrow’ssa voit tutustua eskimoiden perinteiseen, vuosituhantiseen metsästäjäkulttuuriin. Iñupiat Heritage Center avattiin vuonna 1999 esittelemään alueen alkuperäisväestön historiaa ja kulttuuria. Keskuksessa on näyttelyitä, kirjasto, matkamuistokauppa ja mahdollisuus harjoitella perinteisiä käsityötaitoja.

Anchorage on Alaskan suurin kaupunki

Lähes 300 000 asukkaan Anchorage on Alaskan suurin kaupunki. Suomen näkökulmasta katsottuna Anchorage on todellinen suurkaupunki, vaikka itse Anchoragen kunnassa asuu vain viitisenkymmentätuhatta asukasta.

Suomesta ei ole suoria lentoja Anchorageen. Alaskaan on siis lennettävä muiden osavaltioiden kautta – eivätkä lentoliput ole erityisen edullisia.

Sen sijaan maailmanympärimatkan lentopassilla pääset myös Alaskaan suhteellisen edullisesti.

Vaihtoehtoisesti voit tietysti viettää Alaskassa vähän pidemmän loman. Silloin voit vuokrata edullisen loma-asunnon tai Bed & breakfast -tyyppisen majoituksen. Esimerkiksi Anchorage.net -sivusto esittelee suuren valikoiman toinen toistaan houkuttelevampia loma-asuntoja!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!