Yhdistä rantaloma ja kaupunkiloma Arabiemiraateissa!

Persianlahden rannalla sijaitsevat Arabiemiraatit eli Yhdistyneet Arabiemiirikunnat tarjoavat matkakohteena eksoottisen yhdistelmän länsimaita ja perinteistä arabimaailmaa.

Kun vielä aurinko paistaa takuuvarmasti hienoille hiekkarannoille ja kaupoissa riittää shoppailtavaa, ei ole ihme että Arabiemiraatit ovat nousseet suosituksi lomakohteeksi myös suomalaisten keskuudessa.

Seitsemän rikasta arabiemiraattia

Arabiemiirikuntiin kuuluu seitsemän pientä emiirikuntaa, jotka yhdessä muodostavat liittovaltion.

Matkakohteina tunnetuimmat emiraatit ovat Dubai, Abu Dhabi ja Sharjah. Viime vuosina myös Ras al Khaimah on alkanut houkutella turisteja puoleensa. Sen sijaan Ajman, Umm al Quwain ja Fujairah ovat vielä jossakin määrin suurten turistivirtojen ulkopuolella.

Arabiemiraateissa vauraus näkyy kaikkialla. Öljyntuotannon ja vahvan finanssisektorin ansiosta emiraatit tunnetaan kautta maailman huimista rakennushankkeistaan. Niistä tunnetuin on epäilemättä maailman korkein rakennus Burj Khalifa.

Ras Al Khaimah

Ras al Khaimah on noin 300 000 asukkaan emiraatti liittovaltion pohjoisimmassa kolkassa. Turismin keskuksena se on selvästi Dubaita ja Abu Dhabia tuoreempi, mikä tekee siitä monen mielestä näitä kiinnostavamman matkakohteen!

Lomallasi voit nauttia auringosta emiraatin upeilla hiekkarannoilla, retkeillä kuivalla aavikolla ja ihailla Hajjar-vuoriston karuja maisemia.

Abu Dhabi on miljoonakaupunki

Puolentoista miljoonan asukkaan Abu Dhabi on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupunki, jossa vauraus näkyy kaikkialla. Lähi-Idän liikekeskus tarjoaa lomanviettäjälle mahdollisuuden yhdistää rantaloman ja kaupunkiloman parhaat puolet samalle lomaviikolle.

Vaikka kyse on suurkaupungista, on emiraatilla yli 400 kilometria rantaviivaa. Sen varrella riittää mahdollisuuksia auringonpalvontaan ja vesiurheilun harrastamiseen myös keskellä talvea.

Unenomainen Dubai

Dubai
Myös Dubai on suurkaupunki, jota on verrattu surrealistiseen uneen ja kuuman auringon aavikolle tuottamaan kangastukseen. Raha ja mielikuvitus ovat kuitenkin tuoneet tänne seitsemän tähden hotellin ja ostoskeskukseen rakennetun laskettelurinteen!

Dubai tunnetaan erityisesti upeana shoppailukaupunkina. Kaupungissa ostosmahdollisuudet ovat vertaansa vailla, ja kaiken lisäksi kauppojen hintataso on meikäläisen mittapuun mukaan varsin kohtuullinen. Lisäksi kauppakeskukset ovat auki myöhäisiltaan saakka.

Sharjah

Sharjah
Sharjah on kolmanneksi suurin emiirikunta, jonka rannat ulottuvat Persianlahdelta Omanin lahdelle. Sharjah on muita emiraatteja perinteisempi: emiraatissa noudatetaan kieltolakia. Niinpä emiraattiin ei kannata matkustaa, jos etsit lomallasi vauhdikasta yöelämää ja edullisia baareja.

Sen sijaan Sharjah on erinomainen matkakohde sinulle, joka haluat lomallasi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Silloin rauhallinen Sharjah on oivallinen valinta lomakohteeksi.

Talvi on paras aika matkustaa

Sharjah
Kesällä Arabiemiraattien lämpötila nousee helposti paatuneenkin auringonpalvojan sietokyvyn ylärajoille. Useimpien mielestä talvi on paras aika matkustaa emiraatteihin — silloinkin lämpötila on yli 20 astetta.

Matkustussesonki alkaa loppusyksyllä ja kestää alkukevääseen saakka. Loppukeväästä lomanviettäjän kannattaa jo katsella pikemminkin Välimeren kohteita.

Suorat lennot Dubaihin

Arabiemiraatteihin on helppo matkustaa Suomesta: suorat lennot Dubaihin kuuluvat myös Finnairin reittivalikoimaan. Lisäksi yhdellä välilaskulla voi lentää Abu Dhabiin.

Majoitus Arabiemiraateissa tulee kuitenkin erikseen hankittuna helposti kalliiksi. Sen vuoksi valmismatka on yleensä edullisin tapa matkustaa lomalle Abu Dhabiin tai Dubaihin.

Kuvat: Eugene Kaspersky ja Jensimon7 (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!