Turkin Bodrum tarjoaa jokaiselle jotakin

Ihastuttava Bodrum on monipuolinen matkakohde, jossa uimarannat ja kulttuurihistoria ovat aina lähelläsi.


Bodrum
Bodrum on viehättävä ja matkakohteena monipuolinen kaupunki Turkissa. Sen uimarannat, ostoskadut, ravintolat ja nähtävyydet tarjoavat jokaiselle lomanviettäjälle jotakin.

Bodrum muistuttaa valkeine taloineen monella tapaa Kreikan saariston rantalomakohteita. Kreikka onkin lähellä: illan hämärtyessä yöksi näkyvät Kosin valot mainiosti Bodrumiin saakka.

Bodrumin kujat ja valkeat talot tuovat mieleen Kreikan. Mutta eipä Kreikan saaristoon olekaan matkaa kuin viitisentoista merimailia. Kun illalla istahdat yhteen monista Bodrumin venesataman ravintoloista, näkyvät lähimmän saaren eli matkakohteena tunnetun Kosin valot.

Ostokset ja hintataso

Turkin muiden lomakohteiden tapaan Bodrumissa on värikäs ja äänekäs basaari, jonka kaupoissa voit tehdä tuliaisostoksesi.

Tarjolla on paikallisia herkkuja, mausteita ja makeisia, enemmän tai vähemmän aitoja merkkivaatteita, käsintehtyjä kenkiä ja nahkalaukkuja. Basaarissa asioidessasi tinkiminen kuuluu asiaan: tarjoa aluksi murto-osa sinulta pyydetystä hinnasta, niin saatat tehdä onnistuneet kaupat!

Bodrum on pitkään ollut sekä paikallisten että ulkomaisten matkailijoiden suosiossa. Jo vuosikymmeniä sitten se tunnettiin Turkin varakkaan väen lomakohteena. Tämän vuoksi Bodrumin hintataso on kalliimpi kuin monen muun Turkin lomakohteen. Suomalaisittain Bodrum on toki edelleen edullinen matkakohde.

Bodrum, Turkki

Muinainen Halikarnassos

Kaksituhatta vuotta sitten Bodrum tunnettiin nimellä Halikarnassos. Halikarnassos oli kuuluisa kaikkialla antiikin maailmassa, sillä kaupungissa sijaitsi yksi vanhan maailman seitsemästä ihmeestä: Halikarnassoksen mausoleumi.

Mausoleumin rakennettiin Kaarian kuningas Mausolloksen hautamuistomerkiksi 300-luvulla ennen ajanlaskun alkua. Vuosituhansien varrella mausoleumia on käytetty rakennustöiden kivivarastona, joten nykyään siitä ei ole juuri mitään nähtävissä. Osa mausoleumin
friiseistä on kaiken lisäksi viety Lontoon British Museumiin, jossa
ne ovat nähtävillä.

Huomattavasti paremmin aika on kohdellut ristiritareiden rakennuttamaa Pyhän Pietarin linnoitusta. Linnoituksen rakennustöihin käytettiin myös mausoleumin kiviä.

Linnassa on museo, jossa on esillä paikallisia arkeologisia löytöjä. Kiinnostavimpia niistä ovat meren pohjasta tehdyt löydöt.

Lennot ja matkat

Bodrum kuuluu useiden valmismatkatoimistojen ohjelmaan. Viikon tai kahden matkaa pääsesongin aikana suunnittelevan kannattaakin ehdottomasti tutustua esimerkiksi Finnmatkojen ja Aurinkomatkojen matkatarjontaan. Toisinaan Bodrumiin on tarjolla myös edullisia äkkilähtöjä.

Bodrumin lentokenttä sijaitsee noin 30 kilometrin päässä kaupungista. Myös suomalaiset lomalennot lennetään tälle lentokentälle.

Kuvat: G. Ozcan, whl.travel (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!