Abu Dhabi: saaristo aavikon laidalla

Dubai ei suinkaan ole ainoa matkakohde Arabiemiirikuntien liitossa: vähemmän tunnettu Abu Dhabi on aivan yhtä kiinnostava lomakohde.

Abu Dhabi on Arabiemiirikuntien pääkaupunki, jossa asuu yli puolitoista miljoonaa asukasta. Asukasluku on ollut kasvussa, eikä kasvu taida taittua vielä ihan lähiaikoina.

Abu Dhabi on huikean vauras kaupunki — sitä on jopa arveltu maailman rikkaimmaksi kaupungiksi. Joka tapauksessa kaupunki on koko Lähi-idän tärkeimpiä liike-elämän keskuksia.

Turistin kannalta Abu Dhabi on monipuolinen matkakohde, jossa samaan lomaan on helppo yhdistää rantalomailua, shoppailua ja kulttuurimatkailua. Lisäksi matkailija voi tutustua beduiiniperinteisiin kamelin selässä ratsastaen!
Kamelin selässä Abu Dhabissa.

Satoja kilometrejä hiekkarantaa

Abu Dhabi sijaitsee parinsadan saaren muodostamassa saaristossa. Sen ansiosta emiraatin alueella on yli 400 kilometriä toinen toistaan parempia hiekkarantoja.

Aivan keskustan tuntumassa sijaitseva rantabulevardi Corniche on hyvä paikka aloittaa tutustuminen eksoottiseen lomakohteeseen. Cornichen varrella voit shoppailla, harrastaa vesiurheilua tai pulahtaa uimaan.

Abu Dhabin — ja tietysti muidenkin Arabiemiraattien — ilmasto sopii rantaloman viettoon myös keskellä talvea.

Lasia, terästä ja häivähdys historiaa

Abu Dhabia rakennetaan jatkuvasti. Kaupunkiin nousee koko ajan toinen toistaan korkeampia ja näyttävämpiä pilvenpiirtäjiä.
Silti teräksen ja lasin keskellä voi nähdä vielä häivähdyksiä menneiden vuosisatojen Abu Dhabista. Varsinkin 1700-luvulla rakennettu Diwan Amiri –linnoitus ja Al-Hosnin palatsi ovat säilyneet lähes entisellään.

Vielä tällä hetkellä Abu Dhabi ei ole erityisen kiinnostava kulttuurimatkan kohde. Tilanne muuttuu kuitenkin vuonna 2013 aivan toisenlaiseksi, kun Saadiyatin saarella avataan Guggenheimin ja Louvren museot.

Shoppailua ja moottoriurheilua

Sen sijaan autoharrastajat ja moottoriurheilun ystävät löytävät jo nyt Abu Dhabista kiinnostavia kohteita. Parinkymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta sijaitsevalla Yas-saarella otettiin nimittäin vuonna 2009 käyttöön Formula 1 -rata.

Formula ykkösen rattiin harvalla on kuitenkaan asiaa. Sen vuoksi moottoriurheilun ystävät suuntaavat ajokkinsa Ferrari World -huvipuistoon.

Abu Dhabi on todellinen shoppailijan paratiisi. Ostospaikkoja löytyy joka lähtöön, valinnanvaraa riittää jokaiselle etsipä sitten ylellisyystuotteita tai perinteistä itämaista mattoa.

Linkit:

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!