Ultramoderni Dubai on ylellinen lomakohde Persianlahdella

Dubai on mielikuvituksellinen suurkaupunki, jossa voit yöpyä seitsemän tähden hotellissa tai lasketella ostoskeskuksessa. Mitä vain ihminen keksiikään, sen Dubai rakentaa!

Dubai tuntuu surrealistiselta unelta, kangastukselta auringonpolttamalla aavikolla tai Hollywood-ohjaajan mielikuvituksen tuotteelta.

Silti se on todellinen suurkaupunki, kuten tuhannet suomalaisetkin ovat jo matkoillaan havainneet.

Upeat hiekkarannat lähellä keskustaa

Vaikka kyse on suurkaupungista, sopii Dubai myös rantalomakohteeksi. Lähellä kaupungin keskustaa on toinen toistaan hienompia hiekkarantoja, joiden turkoosininen vesi on kirkasta ja puhdasta.

Kaiken lisäksi Dubaissa sää on keskellä talveakin meikäläisittäin kesäistä: päivälämpötila on kahdenkymmenen asteen tienoilla, yöllä lämpötila putoaa viidentoista asteen kieppeille.

Kevät ja syksy ovatkin parasta aikaa rantaloman viettoon. Kesällä yli neljänkymmenen asteen helteet tekevät olosta helposti tukalaa, ja kirkas aurinko on usein liikaa pohjoisen vaaleille ihmisille.

Ostosmahdollisuudet vailla vertaa

Dubain ostosmahdollisuudet ovat loistavat — eikä hintataso kuitenkaan huimaa päätä. Kaiken lisäksi kaupungin jättimäiset ostoskeskukset ovat auki ainakin iltakymmeneen, viikonloppuisin jopa puoleenyöhön saakka.

Tunnetuimpia kauppakeskuksia ovat:

  • Dubai Mall, joka on mainittu maailman suurimmaksi ostoskeskukseksi. Ostoskeskuksen pinta-ala on huikeat 800 000 neliömetriä, ja ostarilla on noin 1200 kauppaa, ravintoloita, jäähalli ja useita tavarataloja.
  • Ibn Battuta Mall on persoonallisempi ostoskeskus, joka on jaettu kuutta eri maata edustaviin osastoihin. Ostoskeskuksessa on luksusliikkeiden lisäksi edellistä enemmän paikallisia liikkeitä, joissa voi tehdä kohtuuhintaisia ostoksia.
  • Mall of Emirates on maailmankuulu ostoskeskus, joka tunnetaan erityisesti Ski Dubai -laskettelukeskuksestaan.

Ostoskeskusten lisäksi Dubaissa on basaareja, joista voit ostaa esimerkiksi koruja, mattoja tai vaikkapa mausteita.

Kulta ja korut kuuluvat elektroniikan lisäksi suosittuihin tuomisiin tästä kauppaparatiisista. Kultakorut hinnoitellaan yleensä painon mukaan, joten ostajan kannattaa olla perillä kullan käyvästä hinnasta ostoksia tehdessään.

Herkuttele Lähi-Idän keittiön antimilla

Dubai on erinomainen paikka tutustua Lähi-Idän keittiön parhaimpiin antimiin. Varsinkin libanonilainen keittiö on kansainvälisesti tunnettua, ja Dubaista löydät vaivatta erinomaisia libanonilaisia ravintoloita.

Koska kaupungissa on runsaasti turisteja ja tietysti siirtotyöläisiä eri puolilta Aasiaa, löytyy Dubaista myös kansainvälisempää keittiötä lähes jokaiseen makuun — ja maut ovat taatusti aidompia kuin suomalaisissa pikaintialaisissa pizzaravintoloissa!

Kansainvälinen ja vanhoillinen maa

Matkalla kannattaa muistaa, että kyse on kaikesta huolimatta kulttuurisesti melko konservatiivisesta maasta. Islam on täällä voimissaan, ja sen vuoksi alkoholipitoinen iltaelämä kuuluu lähinnä hotellien alueelle.

Vanhoillisuus näkyy myös torjuvassa suhtautumisessa homoseksuaalisuuteen. Homoseksuaalisuus on maassa rangaistava rikos, minkä vuoksi julkisia hellyydenosoituksia kannattaa välttää.

Pakettimatka on helpoin tapa matkustaa

Dubai kuuluu nykyään useimpien valmismatkajärjestäjien ohjelmaan. Valmismatka onkin edullisin tapa tutustua tähän kansainväliseen arabimaahan.

Lisätietoja:

  • www.dubaiturism.ae
  • www.a-dubai.com/fi

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!