Marmaris – perinteinen rantalomakohde Turkissa

Marmaris on perinteinen lomakaupunki Välimeren rannalla. Sen kaunis vanha kaupunki, hieno uimaranta, muodikkaat vaatekaupat ja mukavat ravintolat pitävät Marmariksen suosiota yllä vuodesta toiseen.


Marmaris
Marmaris on jo vuosikymmenien ajan ollut suomalaisten suosima rantalomakohde. Nykyään monet tuntevat myös sen venesatama Netsel Marinan mainiona Välimeren purjehduksen pysähdyksenä.

Marmariksessa voit nauttia lomastasi täysin siemauksin. Turkkilaiseen tapaan tinkiessäsi saatat tehdä kaupungissa mainioita ostoksia – olitpa sitten kiinnostunut merkkivaatteista tai edullisesta rantamuodista.

Marmariksen nähtävyydet

Vaikka Marmaris on ennenkaikkea rantalomakohde, on kaupungilla tarjottavanaan monia kiehtovia nähtävyyksiä. Tunnetuimmat Marmariksen nähtävyydet ovat:

  • Marmariksen linna. Suleiman Suuri rakennutti Marmariksen linnan 1500-luvulla. Nykyään linnassa on museo, jossa voit tutustua alueen historiaan. Museo on auki tiistaista sunnuntaihin.
  • Marmariksen kansallispuisto. Marmariksen kansallispuisto sijaitsee viitisen kilometria kaupungin keskustasta. Viehättävässä pinjojen, tammien ja oliivipuiden täyttämässä puistossa voit nauttia paikallisten tapaan piknikistä.
  • Dalyan. Dalyan on suosittu retkikohde, joka sopii yhtä hyvin luonnonystävälle kuin historianharrastajalle. Vuorenrinteeseen hakatut muinaiset haudat, antiikin aikainen teatteri ja kilpikonnien pesimäpaikat tekevät Dalyaniasta retken arvoisen!

Ostokset ja hintataso

Marmariksen parhaat ostoskadut sijaitsevat sataman lähellä sijaitsevalla alueella. Netselin alueen kaduilta löydät kenkiä, laukkuja ja merkkivaatteita enemmän kuin yhden loman tarpeeksi.

Vanhan kaupungin basaarialueella voit taas ostaa koruja, mattoja, mausteita ja kauniita astioita. Muista kuitenkin tinkiä – turistilta voidaan pyytää täällä todella korkeita hintoja.

Matkat

Marmaris
Marmaris on perinteinen lomakohde, joten helpoimmin matkustat Marmarikseen suomalaisen matkanjärjestejän pakettimatkalla. Useat matkatoimistot järjestävät valmismatkoja, joten pakettimatkojen hintoja kannattaa varmasti vertailla.

Äkkilähdöt-sivultamme löytyy jatkuvasti äkkilähtöjä Turkkiin. Talvikaudella on lisäksi lähes jatkuvasti tarjolla erittäin edullisia matkatarjouksia, jotka löydät matkadiilit-sivulta. Tutustu valikoimaamme, ja varaa matkasi vielä tänään!

Kuvat: Hasan Basri Akirmak ja Collin Key, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!