Maailman kiinnostavimmat matkailumaat – top 10

Lonely Planet on valinnut suosituksensa ensi vuoden parhaiksi kohdemaiksi. Monessako olet jo käynyt?

Jokaisella meistä on omat suosikkimaansa, mutta harva meistä on vieraillut vaikkapa sadassa eri maassa. Lonely Planetin asiantuntijat ovat matkustaneet maailman joka kolkassa – siksi tälle listalle mahtuu aika erikoisiakin matkakohteita.

Singapore

Singapore

Ensi vuonna tulee täyteen 50 vuotta Singaporen itsenäistymisestä. Mikä siis olisi parempi aika käydä tutustumassa tähän Kaakkois-Aasian suurkaupunkiin?

Namibia

Namibia

Namibiakin juhlii ensi vuonna neljännesvuosisadan kestänyttä itsenäisyyttään. Suomella on Namibiassa hyvä maine – olihan Martti Ahtisaari YK:n edustajana valvomassa maan itsenäistymistä.

Liettua

Vilnius, Liettua
Liettuasta tulee 1.1.2015 uusi euromaa, joten tammikuusta alkaen matkailu tässä Baltian maassa on entistäkin helpompaa.

Nicaragua

Nicaragua
Nicaragua on noussut viime vuosina luksusluokan luontomatkakohteeksi. Reppuselkämatkailija tutustuu tähän kauniiseen maahan paljon edullisemmin, joten ei muuta kuin varaamaan lentoja Managuaan!

Irlanti

Wexford, Irlanti
Irlanti on vuodesta toiseen suosittu matkailumaa. Turistien täyttämän Dublinin sijaan Irlannissa kannattaa lähteä tutustumaan pikkukaupunkeihin ja vaikkapa länsirannikon kauniisiin kyliin.

Kongo

top10-congo-cpo57
Kongo on kuuleman mukaan rauhallinen ja turvallinen matkailumaa, jossa käy erittäin vähän valkoihoisia turisteja. Matka Kongoon tekee sinusta ystäviesi silmissä todellisen seikkailijan!

Serbia

top10-serbia-belgrad-andreas-lehner
Serbia ei ole Kroatian tavoin noussut suosituksi matkailumaaksi – sen ansiosta maa on Euroopan edullisimpia lomakohteita. Lähde matkalle, ennenkuin hinnat nousevat!

Filippiinit

top10-filippiinit-palawan-island-maks-karochkin
Filippiinien upeat saaret, koralliriutat ja valkohiekkaiset rannat vetävät vertoja monille kalliimmille ja suositummille matkakohteille. Olisiko ensi vuosi oikea aika lähteä Filippiineille?

St. Lucia

Saint Lucia
Jo aikaisemmin esittelemämme St. Lucia on sekin päässyt Lonely Planetin top10-listalle. Olemme samaa mieltä!

Marokko

top10-morocco-ialo-fuentes
Entäpä Marokon Casablanca tai kauniit vuoristoseudut, joilla turisteja ei juuri näy? Aito Marokko alkaa vasta Agadirin ulkopuolella!

Lähde: Lonely Planet.

Kuvat: Cpo57, Maks Karochkin, Sean MacEntee, Pablo, Ialo Fuentes, John Y. Can, Jakob Christensen, Andreas Lehner, Leonid Yaltskly, Charles Kenny (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!