Saint Lucia houkuttelee kuherruskuukauden viettäjiä

Saint Lucia on yksi Karibian upeimmista lomakohteista, jonka ovat löytäneet niin häämatkan viettäjät, aktiivilomaa suunnittelevat kuin unelmien rantalomasta haaveilevat.

Unelmien matkakohde Karibialla

Saint Lucia tunnetaan erityisesti unelmien häälomakohteena, jonka hienot hiekkarannat ja lämpimänä paistava aurinko vetävät puoleensa ihmisiä, jotka haluavat ”kerran elämässään” nauttia unelmalomasta Karibialla.

Saint Lucia kuuluu Pieniin Antilleihin. Kuudensadan neliökilometrin suuruisella saarella asuu alle 200 000 asukasta. Saarella puhutaan virallisena kielenä englantia, mikä tekee Saint Luciasta helpon matkakohteen.

Saint Lucia tunnettiin pitkään sokeri- ja banaaniviljelmistään. Maatalouden ja rommintuotannon sijaan saari elää nykyään matkailusta, joten matkailijoista pidetään Saint Luciassa hyvää huolta.

Kaunis vuoristoinen saari

Saint Lucia on vulkaaninen saari, jonka korkeuserot ovat useimpia Karibian saaria korkeammat. Saaren tulivuori ei kuitenkaan ole purkautunut sitten 1700-luvun, joten matkailijat voivat lähteä unelmalomalleen turvallisin mielin.

Useimmat lomanviettäjät varmasti viihtyvät lähinnä saaren upeilla hiekkarannoilla. Jos kuitenkin päätät lähteä Saint Lucialle, kannattaa sinun ehtotomasti tutustua myös saaren vehreään sisäosaan. Sen rehevät sademetsät tekevät varmasti vaikutuksen karun pohjoisen asukkaaseen!
Saint Lucia

Pieniä kaupunkeja

Saint Lucian pääkaupunki Castries on pieni, vain 11 000 asukkaan kaupunki. Se ei ole erityisen kiinnostava matkakohde, vaikka kaupunki onkin suosittu risteilylaivojen pysähdyspaikka. Matkailijan kannalta esimerkiksi Soufriere ja Marigot Bay ovat kenties kiinnostavampia lomakohteita.

Marigot Bay on kenties koko St Lucian kauneinta aluetta. Sen rannalla sijaitsee monia korkealuokkaisia hotelleja, joissa voit nauttia lomastasi täysin siemauksin.

Soufrière puolestaan tunnetaan erityisesti rikkipitoisista lähteistään. Kaupunki perustettiin 1700-luvun puolivälissä – ja sen kuuluisin asukas on epäilemättä ollut vuonna Napoleon Bonaparten vaimo Josephine, joka syntyi vuonna 1763.

Rodney Bay on Saint Lucian suosituin matkakohde, joka sijaitsee Gros Isletissä. Rodney Bayn hieno hiekkaranta, monet hotellit, ravintolat ja kaupat takaavat lomasi onnistumisen!

Valmismatka on helpoin tapa saapua Saint Lucialle

Nykyään yhä useammat suomalaiset matkailijat ovat löytäneet Karibian. Ennen eksoottiset ja eksklusiiviset lomakohteet ovat tulleet entistä suurempien massojen ulottuville, kun myös valmismatkojen järjestäjät ovat ottaneet saaria ohjelmaansa. Tällä hetkellä Saint Lucialle pääset helpoimmin vaikkapa Finnmatkojen järjestämällä pakettimatkalla.

Saarelle ei luonnollisestikaan ole tarjolla suoria lentoja Suomesta. Lennot järjestyvät kuitenkin helposti esimerkiksi Heathrown ja Miamin kautta. Edullisen reittilennon vastineeksi matka kestääkin sitten vähintään vuorokauden.

Kuvat: Jon Callas ja Charles Kenny (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!