Marokko matkakohteena – minne seuraavaksi?


Marokko on suosittu matkakohde matkailijoille, jotka etsivät eksoottisia ja jännittäviä kokemuksia. Upeiden maisemien, rikkaan kulttuurin ja eloisten kaupunkien ansiosta ei ole ihme, miksi Marokko on niin suosittu kohde. Vilkkaasta Marrakechin kaupungista Agadirin upeille rannoille löytyy jokaiselle jotakin tässä monimuotoisessa maassa.

Marrakesh

Marrakesh on Marokon suosituin matkailukohde. Tämä eloisa kaupunki on täynnä toreja, moskeijoita, palatseja ja puutarhoja. Jemaa el-Fnaa -aukio on näkemisen arvoinen paikka Marrakechissa, josta löydät käärmeen hurmaajia, ennustajia, muusikoita ja paljon muuta. Siellä on myös paljon ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia perinteisistä marokkolaisista ruoista, kuten couscousista ja tajinesta.

Tanger

Tanger on satamakaupunki, joka sijaitsee Marokon pohjoiskärjessä. Tässä kaupungissa on ainutlaatuinen sekoitus afrikkalaisia, eurooppalaisia ja Lähi-idän vaikutteita, mikä tekee siitä mielenkiintoisen paikan tutkia. Muinainen medina on täynnä kapeita katuja ja värikkäitä basaareja, joista löytyy kaikkea mausteista käsintehtyihin käsitöihin. On myös monia ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia kala- ja äyriäisruokia, jotka varmasti kiehtovat makuhermojasi.

Rabat

Rabat on Marokon pääkaupunki, ja siellä on monia historiallisia kohteita, kuten Kasbah des Oudayas, joka rakennettiin 1100-luvulla. Tämä vanha linnoitettu kaupunki tarjoaa upeat näkymät Atlantin valtamerelle sekä useita museoita ja taidegallerioita, jotka esittelevät Marokon kulttuuria ja historiaa. Rabatissa on myös runsaasti tutkittavia puistoja ja puutarhoja sekä herkullisia ravintoloita, joissa tarjoillaan perinteisiä marokkolaisia ruokia, kuten couscous ja pastilla.

Casablanca

Casablanca on Marokon suurin kaupunki ja yksi sen moderneimmista kaupungeista. Täältä löydät runsaasti ravintoloita, joissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia sekä perinteisiä marokkolaisia ruokia, kuten tajine tai couscous. Siellä on myös useita tutkittavia moskeijoita, mukaan lukien ikoninen Hassan II:n moskeija, joka rakennettiin vuonna 1993 ja jonka monimutkainen islamilainen arkkitehtuuri salpaa henkeäsi.

Agadir

Agadir on rantalomakaupunki, joka sijaitsee Marokon Atlantin rannikolla. Tässä suositussa kohteessa on runsaasti hiekkarantoja, jotka sopivat täydellisesti auringonottoon tai uimiseen Atlantin valtameren kristallinkirkkaissa vesissä. Agadirissa on myös paljon baareja, klubeja, kauppoja, ravintoloita ja kahviloita tutkittavaksi, joten jokaiselle löytyy jotakin!

Essaouira

Essaouira on kaunis rannikkokaupunki Marokon Atlantin rannikolla. Tässä viehättävässä kaupungissa on rento ilmapiiri, ja siellä on paljon tekemistä, kuten sen vanhan medina, joka on täynnä käsintehtyjä käsitöitä myyviä käsityöliikkeitä, tai rentoutua sen upeilla rannoilla, joista on näkymät merelle. Essaouirassa on myös useita erinomaisia kalaravintoloita, joissa voit maistella herkullisia paikallisia ruokia, kuten avotulella kypsennettyjä sardiineja tai meren herkuilla täytettyä pastillaa!


Marokko on hämmästyttävä maa täynnä erilaisia kulttuureja, upeita maisemia, eloisia kaupunkeja ja herkullista ruokaa! Etsitpä sitten eksoottista seikkailua tai vain jonkin aikaa poissa kaikesta, tässä kauniissa maassa on jokaiselle jotakin! Marrakechista Tangeriin ja Agadiriin on niin monia tutkimisen arvoisia paikkoja, joten jos etsit seuraavaa matkakohdettasi, älä etsi kauempaa kuin Marokko!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!