Eksoottinen Marrakesh – elämää, lämpöä ja historiaa


Marrakesh sijaitsee Atlasvuorten juurella Marokossa. Se tunnetaan vilkkaasta kulttuuristaan, upeasta arkkitehtuuristaan ja vilkkaista markkinoistaan. Marrakesh on ollut suosittu matkakohde vuosisatojen ajan, ja se houkuttelee vierailijoita kaikkialta maailmasta tutustumaan sen rikkaaseen historiaan ja nähtävyyksiin.


Almoravidit perustivat Marrakeshin vuonna 1062. Kaupungista tuli nopeasti kaupan ja kaupan keskus sekä tärkeä kulttuurin keskus. 1100-luvulla Marrakeshista tuli Almohad-imperiumin pääkaupunki, jona se pysyi vuoteen 1269 asti. Tänä aikana rakennettiin monia vielä tänä päivänä vaikuttavia monumentteja, kuten Koutoubia-moskeija, Saadien haudat ja Ben Youssef Madrasa.

Medina eli vanha kaupunki

Medina on Marrakeshin vanha kaupunki ja se on Unescon maailmanperintökohde. Täällä voit tutustua mutkaisiin katuihin, jotka ovat täynnä värikkäitä toreja, joilla myydään kaikkea perinteisistä marokkolaisista käsitöistä tuoreisiin tuotteisiin. Yksi Medinan tunnetuimmista nähtävyyksistä on Jamaa el-Fnaa -aukio, joka on täynnä katutaiteilijoita, ruokaa myyviä kojuja ja perinteistä musiikkia soittavia muusikoita.

Nähtävyydet

Medinan lisäksi Marrakechissa on monia muita nähtävyyksiä. Näistä kiinnostavimpia ovat:

  1. Jemaa el-Fnaa: Tämä on yksi Marrakechin ikonisimmista aukioista ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Päivän aikana se on täynnä katutaiteilijoita, muusikoita, käärmeen hurmaajia ja ruokakojuja, joissa myydään herkullisia paikallisia herkkuja. Yöllä se herää eloon musiikin ja viihteen kera.
  2. Koutoubia-moskeija: Tämä on yksi Marokon tunnetuimmista moskeijoista ja se sijaitsee aivan Marrakechin sydämessä. Moskeija rakennettiin vuonna 1147 ja se on edelleen yksi vaikuttavimmista esimerkkeistä islamilaisesta arkkitehtuurista Pohjois-Afrikassa.
  3. Bahian palatsi: Tämän palatsin rakensi Si Moussa 1800-luvun lopulla ja sitä pidetään yhtenä Marokon kauneimmista palatseista. Siinä on monimutkaisia stukkotöitä, veistettyjä puupaneeleja ja värikkäitä mosaiikkeja, jotka tekevät siitä pakollisen nähtävyyden Marrakechissa.
  4. Saadien haudat: Sulttaani Ahmad al-Mansur rakensi nämä haudat vuonna 1557 kuolleiden perheenjäseniensä majoittamiseksi. Haudat on koristeltu monimutkaisilla kaiverruksilla ja värikkäillä laatoilla, jotka tekevät niistä upean näkemisen.
  5. Majorellen puutarha: Tämä on kaunis kasvitieteellinen puutarha, jonka ranskalainen taiteilija Jacques Majorelle loi yli 100 vuotta sitten. Puutarhassa on rehevää vehreyttä, eloisia kukkia, kaktuksia ja palmuja, jotka tekevät siitä loistavan paikan rentoutua ja nauttia luonnosta vieraillessasi Marrakechissa.
  6. Yves Saint-Laurentin museo: Muse sijaitsee aivan Majorellen puutarhan naapurissa. Museossa voit tutustua ranskalaisen muotisuunnittelijan elämään ja tuotantoon.

Paras aika vierailla Marrakeshissa

Paras aika vierailla Marrakeshissa turistina on keväällä ja syksyllä maaliskuusta toukokuuhun ja syys-lokakuuhun. Näinä kuukausina lämpötilat ovat leutoja ja miellyttäviä, päivät ovat aurinkoisia ja yöt viileitä. Kesäkuukaudet kesäkuusta elokuuhun voivat olla melko kuumia ja kosteita, joten on parasta välttää tätä vuodenaikaa, jos mahdollista.

Marrakech on jännittävä kohde, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Halusitpa sitten tutustua sen eläväiseen kulttuuriin tai vain rentoutua sen kauniissa puutarhoissa, tämä ikivanha kaupunki ei petä!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!