Halvat hotellit ja hotellitarjoukset netistä – 10 rahanarvoista vinkkiä

lobby-346426_640

Oletko viettänyt turhaan tunteja etsiessäsi mieluisaa, mutta riittävän halpaa hotellia netistä? Näiden 10 vinkin avulla löydät netin halvat hotellit helposti!

Jokainen omatoimimatkailija tietää, että lennot ja hotellit vievät ison siivun koko matkabudjetista. Vaikka onnistuisitkin säästämään parisataa lentolipuissa, viidentoista euron ero hotellihuoneen hinnassa sulattaa koko säästön kahden viikon matkalla.

Toisaalta hotelliyöpymisen hinta on aina suhteellinen kysymys. Joku meistä etsii mahdollisimman edullista diiliä viiden tähden hotelliin, toiset taas etsivät halpaa hotellia vailla mukavuuksia ja tähtiä. Tähän väliin jäämme me kaikki, jotka pyrimme vain löytämään riittävän mukavan hotellin mahdollisimman halvalla.

Halvat hotellit löytyvät verkosta

Hintavertailu on netin ansiosta helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Sen vuoksi Google ja erilaiset vertailusivustot ovat parhaita apureitasi halvan hotellin metsästyksessä.

Kun matkakohteesi ja matkan aika on selvillä, kannattaa sinun aivan ensimmäiseksi tarkistaa tilanne tunnetuimmilla buukkaussivustoilla:

Näiden avulla saat heti jonkinlaisen kuvan kohteen hintatasosta. Todennäköisesti huomaat myös hintojen olevan erilaisia eri välittäjillä.

Googlen Hotel Finder

Googlen Hotel Finder on Suomessa vähemmän tunnettu apuväline. Sen avulla voit etsiä mieleistä hotellia haluamastasi kaupungista.

Valitettavasti Googlen hintatiedot eivät ole kovin kattavia, ja Googlen työkalun avulla varauksen voi tehdä vain tiettyjen Googlen kautta mainostavien sivustojen kautta (esim. Booking.com).

Hotellien äkkilähdöt

armchair-595874_640Toisinaan myös hotellit tarjoavat ”äkkilähtöjä”: jos huoneet eivät mene kaupaksi, saattaa hotelliyön hinta pudota selvästi listahinnasta.

Viime hetken tarjousten kyttääminen ei tietenkään sovi kaikille. Äkkilähdöt voivat kuitenkin olla erinomainen tapa majoittua luksushotelliin, joka muuten olisi matkabudjetin rajojen yläpuolella.

Tarkista hotellin oma hinta

Hotellit maksavat välittäjille ja vertailusivustoille palkkion hotellivarauksesta. Tämä palkkio tietysti vähentää hotellin osuutta huoneen hinnasta.

Sen vuoksi saatat saada saman hotellihuoneen halvemmalla, kun varaat sen varaussivuston sijaan suoraan hotellista. Tarkista sen vuoksi aina myös hotellin oma hinta havittelemallesi huoneelle.

Ketjuhotellit ovat edullisia

Monet lomailijat välttävät suuriin ketjuihin kuuluvia hotelleja. Suuren koon ja yhteisen markkinoinnin ansiosta kasvoton ketjuhotelli voi olla selvästi pieniä ja yksilöllisiä hotelleja edullisempi.

Jos hinta on sinulle yksilöllisyyttä tärkeämpi tekijä hotellin valinnassa, valitse ketjuhotelli!

Maksa vain tarvitsemistasi palveluista

Hotellien palvelutaso ei enää ole entisensä: enää vain harvat hotellit tarjoavat huoneissa yksittäispakattuja saippuoita ja hammastahnoja. Hotellien johto on ymmärtänyt, että seinään pultattu shampoopullo tulee loppujen lopuksi huomattavasti edullisemmaksi.

Sama pätee oikeastaan kaikkiin palveluihin. Jos et tarvitse hotellin palveluita, niistä on turha maksaa.

Jousta matkustuspäivissä

vancouver-358521_640

Toisinaan voit löytää erittäin halvan hotellihuoneen, jos olet valmis muuttamaan matkapäiviäsi jonkun verran.

Las Vegas on tästä klassinen esimerkki: keskellä viikkoa hotellit ovat erittäin edullisia, viikonloppuna huoneen hinta saattaa moninkertaistua. Matkusta siis silloin, kun muut eivät matkusta. Bisneskaupungeissa tilanne taas on päinvastainen. Jos kaupunkia ei tunneta lomakohteena, saattaa huone olla arkipäivinä kalliimpi kuin viikonloppuna.

Tämä koskee paitsi viikonpäiviä, myös vuodenaikoja. Lähes joka lomakohteessa hotellihuoneen hinta vaihtelee voimakkaasti sesonkien mukaan. Huippusesongin aikana huoneet menevät kaupaksi huippuhintaan, sesongin ulkopuolella hotellit yrittävät saada tarjouksien avulla edes osan huoneistaan täytettyä.

Siksi halvat hotellihuoneet löytyvät parhaiten juuri silloin, kun harva haluaa matkustaa kyseiseen kohteeseen.

Tarkista hotellidiilit

Verkossa on runsaasti tarjoussivustoja, joiden kautta saatat löytää erittäin halvan hotellin varsinkin pääsesonkien ulkopuolella.

Halvan hotellin voit löytää esimerkiksi näiden sivustojen kautta:

Etsi alennuskoodeja

Verkossa käytetään paljon erilaisia alennus- ja kampanjakoodeja, joiden avulla hotellihuoneen hinta voi laskea selvästi.

Usein kampanjakoodit ovat voimassa vain lyhyen aikaa. Siksi sinun kannattaa seurata säännöllisesti hotellien tarjouskampanjoita. Jos taas matkakohde ja -aika ovat jo tiedossasi, voit Googlen avulla etsiä kampanjakoodeja helposti.

Todennäköisimmin löydät netistä koodeja suurten hotelliketjujen hotelleihin.

Hotellin vaihtoehdot

Jos haluat majoittua persoonallisesti, halvat hotellit eivät ole ainoa vaihtoehtosi. Nykyään voit verkon kautta löytää myös edullista yksityismajoitusta lähes kaikkialla maailmassa.

Tunnetuimpia ja suosituimpia varaussivustoja ovat:

 

Merkinnällä [a] varustetut linkit vievät yhteistyökumppaneidemme sivulle.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!