9 edullista matkakohdetta eri puolilla maailmaa

Kun valitset matkakohteen oikein, rahasi riittävät pidempään ja hauskempaan lomaan. Esimerkiksi seuraavat 9 Lonely Planetin suosittelemaa matkakohdetta ovat vielä kohtuuhintaisia.

Tunisia – matkailu jälleen nousussa

djerba-henning-leweke

Viime vuosina Pohjois-Afrikan matkakohteet eivät ole olleet niitä kaikkein rauhallisimpia. Tunisian suosio matkakohteena on kuitenkin palautumassa, ja tänä vuonna omatoimimatkailijat lomailevatkin Tunisiassa edullisesti.

Etelä-Afrikka – valuuttakurssit suosivat

Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikan rand on ollut laskusuunnassa. Sen ansiosta maa on matkakohteena entistä houkuttelevampi — vaikka lentolippuihin saakin helposti kulumaan aimo summan rahaa.

Shanghai – jatkuvasti edullinen metropoli

Shanghai

Shanghai on matkailijalle edullinen suurkaupunki. Alta kymmenellä eurolla järjestyy yösija hostelissa, ja hotellien hinnatkin ovat vielä kohtuullisia. Katukeittiössä syöt eurolla. Olisiko vuonna 2015 oikea aika lähteä tutustumaan tähän Etelä-Kiinan suurkaupunkiin?

Samoa on kohtuuhintainen paratiisisaari

Samoa

Tyynen valtameren saaret ovat monelle saavuttamaton unelma. Lentoliput alueelle tulevat joka tapauksessa kalliiksi, mutta vaikkapa maailmanympärimatkan etappina Samoa on huomattavasti esimerkiksi Fijiä edullisempi saarivaltio.

Bali – budjettimatkailijan perinteinen kohde

Bali

Indonesian Bali kaipaa tuskin esittelyä: Aasiaa kiertävät travellerit ovat löytäneet sen jo vuosikymmeniä sitten. Silti Bali on eurooppalaiselle matkailijalle edelleen erittäin edullinen matkakohde.

Uruguay ja Montevideo

montevideo-andre-deak

Etelä-Amerikasta monille tulee ensimmäiseksi mieleen Brasilia. Uruguay olisi kuitenkin hinta-laatusuhteeltaan mainio vaihtoehto Etelä-Amerikan lomasta haaveilevalle.

Portugali – edullisesti Euroopassa

portugali-sanfamedia.com-980px

Myös Länsi-Euroopassa on edullisia lomakohteita. Portugalin Algarve on niistä yksi, ja sen suosio lapsiperheiden keskuudessa onkin vankkumaton.

Muista myös Lissabon, joka on edullisempi ja monen mielestä mukavampi kaupunkikohde kuin Barcelona.

Taiwan – se pienempi Kiina

taipei-henry-leong-him-woh

Myös Taiwan on hinta-laatu-suhteeltaan hyvä matkakohde: Taipei on huomattavasti Tokiota, Hong Kongia tai Seoulia edullisempi kaupunkikohde.

Romania – vuodesta toiseen edullinen matkakohde

romania-dennis-jarvis

Itä-Euroopassa Romania on tunnettu jo vuosikymmenien ajan edullisena matkakohteena. Tässä suhteessa mikään ei ole muuttunut: Bukarest on edelleen maanosan halvimpia kaupunkilomakohteita.

Lähde: Lonely Planet.

Kuvat: Henning Leweke, Dorena-WM, Mike Behnken,  Neil’s Photography, Bryan Sereny, Andre Deak, Sanfamedia, Henry Leong Him Woh, Dennis Jarvis.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!