Algarve – rantoja, viheriöitä ja Atlantin herkkuja

Portugalin Algarve on suosittu rantalomakohde, jonka myös golfin harrastajat ovat löytäneet. Onko Algarve sinun seuraava matkakohteesi?

Algarve, rantaaAlgarve tunnetaan upeista hiekkarannoistaan, vauhdikkaasta yöelämästään, hienoista sukellusmahdollisuksista ja ensiluokkaisista golfkentistä. Siksi ei olekaan ihme, että Algarve on noussut yhdeksi Euroopan suosituimmista lomaseuduista.

Atlantin lämpimät tuulet pitävät huolen siitä, että kesälläkään Algarve ei ole tukahduttavan kuuma. Valtameren vesikin pysyy miellyttävän virkistävänä, mikä tekee rantaelämästä kaksin verroin mukavampaa. Parinkymmenen asteen lämpöinen vesi piristää aivan toisella tapaa kuin Välimeren kolmekymmenasteinen merivesi!

Albufeira – vauhdikasta yöelämää

Algarvessa on yllättävän vilkas yöelämä, jonka ansiosta myös vauhdikkaampaa menoa kaipaava lomanviettäjä löytää iltoihinsa ja aamun tunteihin menoa ja ohjelmaa. Tunnelmallisista ravintoloista voit siirtyä pubikierrokselle – tai kenties johonkin kaupungin tunnetuista yökerhoista, joissa musiikki soi aamuun saakka.

Algarven alueella vauhdikkain bilepaikka on Albufeira. Sen baarikadulla meno ei tunnu rauhoittuvan hetkeksikään. Yöelämän ohella Albufeira tunnetaan upeasta hiekkarannastaan, jota huuhtoo puhdas Atlantin vesi.

Praia do Amado – surffarin matkakohde

Praia do Amado taas on ykkösvalintasi, jos haluat surffata. Atlantin aallot sopivat surffaamiseen loistavasti, ja Praia do Amadossa moni suomalainenkin on kokeillut lainelaitailua ensimmäistä kertaa elämässään.

Praia do Amadon aallot tekevät siitä kuitenkin oikukkaan rantalomakohteen: lapsiperheelle aallot ja tyrskyt eivät sovi.

Kaunis Tavira

Tavira taas on oiva matkakohde niille, jotka kaipaavat kauneutta ja romantiikkaa. Kymmenet kirkot, kauniit sillat ja romanttinen menneisyys tarinoineen tekevät Tavirasta ihastuttavan matkakohteen.
Tavira
Luonnonystävät ja lintuharrastajat osaavat myös arvostaa Taviraa, sillä Parque Natural da Ria Formosa -luonnonpuistossa pesivät ja viipyvät monet eksoottiset lintulajit. Haikaroiden ja flamingojen lisäksi voit bongata täällä vaikkapa kuningaskalastajan.

Tavirasta käsin voit osallistua myös opastetuille linturetkille, joilla myös kokemattomampi bongari pääsee näkemään harvinaisia lintuja.

Monte Gordo sopii golfin harrastajalle

Algarven itäosassa sijaitseva Monte Gordo on pieni, 3000 asukkaan kaupunki, joka on suosittu portugalilaisten ja espanjalaisten matkailijoiden keskuudessa. Kaupunki sijaitsee lähellä Espanjan rajaa, joten esimerkiksi Sevilla on mainiosti päiväretken ulottuvilla.

Monte Gordo on erinomainen golfin harrastajan matkakohde, sillä lähettyvillä on useita erinomaisia golfkentiä. Vain viiden kilometrin päässä Monte Gordosta sijaitsevan Castro Marimin lisäksi hiukan kauempana sijaitsevat Quinta da Ria ja Benamor Golf tarjoavat mukavasti vaihtelua rannalla vietettyjen päivien lomaan.

Nauti Atlantin herkuista

Lomalla kannattaa tietysti nauttia paikallisista herkuista. Atlantin rannalla lomaillessasi se tarkoittaa meren herkuista nauttimista: Algarvessa saat lautasellesi aina tuoretta kalaa, äyriäisiä ja monenmoisia mereneläviä.

Kalaravintoloissa voitkin nauttia kohtuuhintaan herkkuja, joita harvemmin näkee kotimaan ravintoloissa tai markettien kalatiskeillä. Ota tästä kaikki irti – et varmasti pety!

Voit myös tehdä retken Olhãoon, joka sijaitsee kymmenisen kilometriä Farosta itään. Kaupungin kauppahalli ja kalamarkkinat ovat todellinen nähtävyys, jonne kannattaa tulla tutustumaan lauantaina.

algarve-falcon505

Matkat ja lennot

Helpoimmin pääset nauttimaan Algarven lämmöstä valitsemalla jonkin kotimaisen matkatoimiston valmismatkan. Viikon tai kahden mittainen matka on mainio tapa tutustua Etelä-Portugaliin ja kerätä voimia loppuvuotta varten.

Jos taas haluat viettää Algarvessa pidempään aikaasi, kannattaa sinun lähteä matkalle omin päin. Talvikaudella voit majoittua myös selvästi kesän huippusesonkia edullisemmin.

Paras aika matkustaa Algarveen on kuitenkin alkukevät tai alkusyksy. Silloin sää suosii matkailua, eikä matkailijoita ole kuitenkaan tungokseen asti.

Kuvat: Falcon505, Sky_hlv ja YXO (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!