Martinique – rommin, ananaksen ja zouk-musiikin saari

9561770173_deb67a94c6_z

Ranskan Martinique on Karibianmerellä sijaitseva saari, jossa saat nauttia rommista, ananaksesta, auringosta ja merestä zouk-musiikin tahdissa!

Fort-de-France

Fort-de-France on Martinquen pääkaupunki ja samalla saaren tärkein keskus. Useimmat matkailijat saapuvat Martiniquelle Fort-de-Francen kautta, sillä Aimé Cesaire -lentokenttä sijaitsee kaupungissa. Lisäksi monet Karibian risteilyt poikkeavat kaupungin satamassa.

Fort-de-Francessa sijaitsevat saaren parhaat ostospaikat. Lisäksi kaupungissa on viehättävä vanha linnake, jossa kannattaa vierailla kaupungissa käydessään.

Lomanviettäjät jatkavat kuitenkin matkaa Fort-de-Francesta eteenpäin – saaren parhaat rannat sijaitsevat kaupungin ulkopuolella.

Ui ja ota aurinkoa

Martiniquella on lukemattomia rantoja jokaiseen makuun. Martiniquelta löydät täyden palvelun rantoja, joilla zouk soi ja toimintaa kaipaavat lomailijat voivat lentää liitovarjolla tai kiitää vesijetillä. Yhtä lailla saarella on runsaasti lähes autioita hiekkarantoja, joilla voit nauttia rauhasta yksin tai kaksin.

Nauti Karibian herkuista

Karibia ei välttämättä ole kulinaristin kannalta erityisen houkutteleva alue. Martinique on toista maata: se kuuluu ehdottomasti Karbianmeren parhaisiin gastromatkakohteisiin.

Martiniquen keittiö on yhdistelmä ranskalaista keittiötä ja paikallisia perinteitä. Patonki, croissantit, hanhenmaksa ja juustot ovat täällä yhtä normaali osa ostoslistaa kuin Ranskassakin. Lisäksi paikallisista raaka-aineista valmistetaan ranskalaistyyppisiä gratiineja ja terriinejä, joita tuskin saat eteesi manner-Ranskan ravintoloissa.

Karibialaisuus näkyy erityisesti kreolikeittiön antimissa. Esimerkiksi kookos – raastettuna tai kookosmaitona – maustaa monia ruokalajeja ja tuo niiden makuun oman trooppisen vivahteensa. Ananas, kookos, mango, jamssi, kurpitsa ja kassava ovatkin tärkeässä osassa paikallisessa keittiössä.

Vieraile rommitislaamolla

3412162893_3bf97bfb20_b
Jos olet rommin ystävä, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua Trois-Rivières -tislaamoon, jossa järjestetään turistikierroksia. Lisäksi tislaamon kaupoista voit ostaa erinomaisia, pitkään kypsytettyjä laaturommeja, joita on harvoin tarjolla.

Sää ja paras aika matkustaa

7911459876_bf6fcfcf1a_z
Martiniquen sää on ympäri vuoden lämmin, sijaitseehan saari trooppisella vyöhykkeellä. Kiireisin matkailukausi ajoittuu kuivaan kauteen, joka alkaa joulukuussa ja jatkuu toukokuuhun saakka. Tällöin lämpötila on keskimäärin 26 asteen tienoilla.

Kesäkuussa alkaa sadekausi, joka jatkuu marraskuuhun saakka. Näinä kuukausina on runsaasti rankkoja sateita, joten syksy on harvan mielestä erityisen hyvä aika saapua saarelle. Varsinkin elo- ja syyskuussa saattaa sattua myös hurrikaaneja, jolloin lomasta on leikki kaukana.

Lennot ja matkat

Guadeloupen tavoin Martinique on osa Euroopan unionia, Schengen-aluetta ja euroaluetta. Siten matka Martiniquelle ei vaadi viisumia eikä matkavaluutan vaihtamista.

Helpoimmin lennot Martiniquelle järjestyvät Ranskan kautta: ainakin Air France, Air Caraibes ja CorsairFly lentävät säännöllisesti Pariisista Mertiniquelle. Edestakaiset lentoliput maksavat noin 450 euroa. Jos haluat jatkaa saarelta matkaasi Yhdysvaltoihin, onnistuu se American Airlinesin lennolla. Useimmilla American Airlinesin lennoilla on välilasku Puerto Ricossa.

Jos taas olet kiinnostunut ”saarihyppelystä” Karibialla, kannattaa sinun tutustua Express des Iles -lauttayhtiön verkkosivuihin. Express des Iles liikennöi reittejä Martiniquen, Dominican, Guadeloupen ja St Lucian saarten välillä.

Linkit:

Kuvat: Selden Vestrit, Gael Chardon, Toute Martinique.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!