Dominica – saarivaltio Karibialla

dominica

Dominica on saarivaltio Karibialla, Puerto Ricon ja Trinidadin puolivälissä. Vehreän ja vuoristoisen saaren vesillä voit kohdata niin delfiinejä kuin kilpikonniakin!

Vehreä ja vulkaaninen saari

4390749699_129c2eca86_z

Dominica eli Dominican liittovaltio on kaunis vulkaaninen saari, jonka itäiset rinteet kuuluvat maailman sateisimpiin alueisiin. Silti saaren rannat houkuttelevat puoleensa rantaloman viettäjiä ja vesiurheilun ystäviä.

Pasaatituulet tuovat sateita saarelle kautta vuoden. Kuukaudet kesäkuusta lokakuuhun ovat sateisinta aikaa, joten useimmat lomanviettäjät pitävät talvikuukausia parhaana aikana matkustaa Dominicalle. Sateiden ansiosta suurin osa Dominicaa on rehevien sademetsien peitossa.

Vaikka saari on vulkaaninen, ei Dominicalla ole ollut tulivuorenpurkauksia vuosituhansiin. Vulkaanisuus näkyy kuitenkin saarella kraatereina, vulkaanisina kivilajeina ja kuumina lähteinä. Niistä kuuluisin on ”kiehuva järvi”, 100 metrin levyinen Boiling lake Morne Trois Pitons National Park -kansallispuistossa.

Lennot ja matkat

8592700944_29a96898e8_z
Doninicalla on kaksi lentokenttää, joille saapuu lentoja esimerkiksi San Juanista, Antigualta, Barbadokselta, St. Maartenilta, Martiniquelta ja Guadeloupelta. Lisäksi useimpina viikonpäivinä on lauttayhteys Martiniquelta ja Guadeloupelta. Esimerkiksi Martinique – Dominica -lauttayhteys maksoi vuonna 2013 vain 119 euroa (meno-paluu).

Kuvat: Matthias Ripp, Cisc1970, Alexandra Stevenson (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!