Rimini on vauhdikas rantakohde

Riminissä voit tutustua historiallisiin nähtävyyksiin, nauttia italialaisen keittiön antimista, vietttää päivän rannalla ja illan vauhdikkaassa yössä.

Rimini, hiekkarantaa

Viisitoista kilometria rantahiekkaa

Hieno 15 kilometrin mittainen hiekkaranta on varmasti Riminin tärkein valtti. Hyvin hoidetulla rannalla palvelut pelaavat – tarjolla on vuokrattavia rantatuoleja ja aurinkovarjoja, erilaisia aktiviteetteja ja tarjoilukin pelaa rantakahviloissa ja -ravintoloissa.

Riminin ranta on jaettu valvottuihin alueisiin, ja niiden käyttö edellyttää aurinkotuolin tai -varjon vuokraamista. Kahden hengen aurinkotuolit ja varjo maksaa noin 20-25 euroa päiväksi. Rannan varrella on myös muutamia maksuttomia rantakaistaleita, mutta niillä ei ole myöskään palveluita.

Lasten kanssa matkalla

Rimini sopii erinomaisesti myös lapsiperheen matkakohteeksi. Pitkän matkailutradition ansiosta kaupungissa on tarjolla paljon tekemistä lapsille: vesipuistot, teemapuistot, huvipuistot ja delfinaario kuuluvatkin monen lapsiperheen lomaohjelmaan.

Lapsiperheen parhaat Riminin ja Riccionen alueen kohteet ovat:

  • Aquafan. Aquafan on tiettävästi Euroopan suurin vesipuisto, jossa vipinää ja vilskettä riittää koko päiväksi. Varsinkin Aquafanin huimat vesiliukumäet tekevät vaikutuksen kehen tahansa hurjapäähän – kuuluisassa Kamikaze-mäessä laskijan nopeus kohoaa uskomattomaan 65 km/h nopeuteen saakka. Kahden päivän lippu maksaa 25 euroa, lapsilta (alle 12 vuotta) 18 euroa.
  • Oltremare-delfinaario. Riminin delfinaario sopii myös muiden kuin lasten kohteeksi. Delfinaariossa voit tutustua kohtuuhintaan älykkäiden merten eläimien maailmaan 25 euron hintaan (lapset alle 12 vuotta 18 euroa).
  • Fiabilandia. Fiabilandia on perheen pienimille suunnattu satumaa. Kannattaa muistaa, että sen kohderyhmän muodostavat muutaman vuoden ikäiset lapset – kouluikäiset kaipaavat varmasti vauhdikkaampaa menoa. Pääsylipun hinta on 22 euroa yli 130 cm mittaisilta.

823319986AQ_2011

Nähtävyydet

Riminin historiallisessa keskustassa on monia roomalaisten ajalta peräisin olevia historiallisia nähtävyyksiä. Yksi näyttävimmistä on keisari Augustuksen aikana rakennettu riemukaari, joka toimii myös kaupungin porttina.

Rooman historiasta ja taidehistoriasta kiinnostuneen kannattaa tutustua myös kaupunginmuseoon, Museo della Città (Domus Del Chirurgo). Se tunnetaan erityisesti roomalaisten mosaiikkien hienosta kokoelmasta.

Mikäli muinaishistorian sijaan olet kiinnostunut 1900-luvun kulttuurista, kannattaa sinun ehdottomasti vierailla Via Clementillä sijaitsevassa Federico Fellinin museossa. Riminin historiallisessa keskustassa sijaitsevassa museossa voit tutustua kuuluisan elokuvaohjaajan elämään ja tuotantoon.
Piazza Cavour, Rimini

Ostokset

Rimini on koko rannikon parhaita ostospaikkoja. Vanhassa kaupungissa sijaitsevan Corso d’Augusto -kadun varrelta löydät kaupungin parhaat muotiliikkeet, joista löydät kansainvälisesti tunnetut merkit.

Valitettavasti Riminin hintataso on suhteellisen korkea – kaupungissa on siis hankala tehdä erityisen edullisia tuliaisostoksia. Muotivaatteiden, laukkujen ja korujen lisäksi kannattaa käydä tuliaisostoksilla aivan tavallisissa ruokakaupoissa: niistä löydät mainion valikoiman edullisia herkkuja kotimaahan tuotavaksi.

Lennot

Useimmat matkailijat saapuvat Riminiin valmismatkalla. Riminin lentokenttä sijaitseekin vain muutaman kilometrin päässä kaupungista, joten matka lentokentältä hotelliin taittuu nopeasti matkanjärjestäjän lentokenttäbussissa.

Kuvat: Carlos Mejía Greene ja Maria Firsova, Flicr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!