Riccione on Adrianmeren perinteikäs lomakohde

Riccione on yksi Italian tunnetuimmista rantalomakohteista. Riminin naapurissa sijaitseva pikkukaupunki elää matkailusta, joten Riccionesta lomailija löytää kaiken kaipaamansa.

Riccionesta tuli suosittu lomakohde jo 1930-luvulla, ja nykyään se on yksi koko Italian tunnetuimmista rantalomakohteista. Aitoa pikkukaupungin tunnelmaa ja rentouttavaa rauhaa saat siis turhaan hakea Riccionesta – sen sijaan löydät ravintoloita, yökerhoja, huvipuistoja ja turistipalveluita.
Riccione, rantaa

Riccionen rannat ovat maksullisia

Italialaiseen tapaan myös Riccionen rannat ovat suljettuja, ja niillä on omat palvelunsa. Parinkymmenen euron päivämaksua vastaan palvelut tietysti pelaavat, ja aurinkovarjo suojaa rantatuolilla lekottelevaa pahimmalta poltteelta.

Toki myös Riccionesta löytyy pieniä julkisia rantoja. Ne ovat kuitenkin yleensä täynnä ihmisiä. Jos tarkoituksesi on viettää vain puoli päivää rannalla, on tällainen maksuton ranta toki mainio vaihtoehto — ainakin, jos käytössäsi on oma aurinkovarjo.

Jos vietät lomaa lasten kanssa, on Riccione oivallinen valinta: Riminin-Riccionen alueella lapsille on runsaasti teemapuistoja, vesipuistoja ja muuta nähtävää.

Emilia Romagnan keittiö tunnetaan herkuistaan

Valokuvassa parmankinkkuja
Italialainen keittiö on maailmankuulu, joten lomalla Riccionessa kannattaa ehdottomasti nauttia paikallisen keittiön herkuista.

Riccionesta löydätkin laajan valikoiman eritasoisia ja -hintaisia ravintoloita edullisista pizzerioista hienoihin kalaravintoloihin. Tavallisesti hotellien puolihoitoon kuuluu italialaista kotiruokaa, joten tavalliset pastat ja pääruoat tulevat myös puolihoidossa tutuksi.

Monet Emilia Romagnan paikallisista erikoisuuksista tunnetaan myös meillä Suomessa: Modenan balsamiviinietikka, Grana Padano -juusto, Parmigiano-Reggiano -juusto, parmankinkku ja provolone-juusto ovat niistä varmasti tunnetuimpia. Jos sinussa on vähänkään kulinaristin vikaa, kannattaa sinun ehdottomasti tehdä gastroretkiä Riccionesta näihin herkkusuiden kohteisiin!

Lennot Riminin lentokentälle

Riccione sijaitsee vain kilometrin päässä Riminin kansainvälisestä lentokentästä. Jos sinulla on majoituksen suhteen huono onni, joudut siis kuuntelemaan turhan usein nousevien tai laskevien lentokoneiden aiheuttamia ääniä. Useimpia Riccionen lomakohteekseen valinneita tämä ei häiritse – Riccioneen ei nimittäin saavuta pikkuasioista valittamaan.

Kuvat: Turismo Emilia Romagna (Flickr).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!