Lukijan matkavinkki: Kaunis kesäinen Verona

Verona on kuin runo tai klassinen laulu: kaunis kaupunki tuoksuvine kukkineen, puistoineen ja nähtävyyksineen.

Kesällä Italian Veronassa tuoksuvat syreenikukat, pionit ja ruusut kaduilla. Taivaalla lentävät pääskyset kilvan ympyrää ja kaupunki on todella kaunis. Verona on onnistunut säilyttämään omaleimaisuuden ja oman tunnelmansa johon runoilijat ja näytelmäkirjailijat ihastuivat ja ympäristö painuu mieleen.

Verona on kuin runo tai klassinen laulu. Verona ei ole vain pelkkä keskiaikainen kaupunki vaan se on siisti ja hieno paikka tuoksuvine kukkineen, puistoineen ja nähtävyyksineen joita riittää. Myös ilmaista tekemistä on paljon. Kadut ovat leveät eikä ahtaita ja kapeita pikkukujia näy, kuten usein Italiassa näkyy.
verona-jvl
Legenda kertoo Romeon & Julian asuneen Veronassa ja siellä on nähtävyytenä Julian parveke ja talo ym. Luultavasti Shakespeare valitsi Veronan näytelmiensä ja tarinoidensa paikaksi juuri Veronan hienojen nähtävyyksien takia.

Shakespeare ei ainoastaan kirjoittanut Romeota & Juliaa, vaan hän piti niin paljon Veronasta että kirjoitti jopa kaksi eri tarinaa jotka sijoittuivat Veronaan. Julian talon pihalla käyminen ja kuvaaminen ei maksa mitään, mutta asunnon sisälle meneminen maksaa.

Itse en tarvinnut ekaa kertaa Veronassa karttaa enkä turistijunaa. Paikka sopii erityisen hyvin myös häämatkakohteeksi. Hyvä jäätelökahvila löytyy osoitteesta Corso Porta Nuova 6. Söin siellä 3e maksaneen Bounty jäätelöannoksen joka oli parasta vähään aikaan.

verona-alessandro-caproni (2)Muuta tekemistä? Vanha amfiteatteri on edelleen käytössä ja siellä järjestetään tiettyinä aikoina oopperaesityksiä, varmasti erikoinen kokemus. Keskustassa näkee erikoisia ihmispatsaita jotka osaavat joskus myös temppuja! Kaupunkia halkoo pitkä joki jonka varrella voi lenkkeillä tai kävellä muuten vaan. Kirkot ovat yleensä myös ilmaisia nähtävyyksiä.

Matkavinkin kirjoitti Bellissima Marinella. Lue lisää Italian matkakohteista Marinellan matkablogista!

Kuvat: -JVL- ja Alessandro Caproni, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!