Sardinian kaunis Alghero on koko perheen matkakohde

Algherossa olet samanaikaisesti Italiassa, Sardiniassa ja Kataloniassa. Alghero on vuosisatojen ajan ollut eri kansojen ja kielten kohtaamispaikka. Aivan kuten nykyäänkin.


Alghero, ranta

Loistava rantalomakohde

Sardinia on viime vuosina muodostunut suosituksi matkakohteeksi. Kun Italian perinteiset rantakohteet on nähty, tarjoaa Sardinia vielä uusia kokemuksia.

Alghero on loistava rantalomakohde, sillä Algheron ranta on 5 kilometriä pitkä, loiva ja hienohiekkainen. Siksi Alghero sopii erinomaisesti lapsiperheen matkakohteeksi.

Italialaiseen tapaan rannalla voit vuokrata aurinkotuolin ja -varjon. Paikasta ja ajankohdasta riippuen kahden hengen rantavarustuksen vuokra on noin 10-20 euroa.

Kansojen kohtaamispaikka

Alghero tarjoaa lomanviettäjälle paljon muutakin kuin hienon rannan. Arkeologian harrastajat voivat tutustua Sardinian muinaisiin nuraghe-torneihin, foinikialaisiin kohteisiin ja roomalaisiin raunioihin.

Alghero onkin aina ollut eri kulttuurien kohtaamispaikka. 1100-luvun alussa genovalaiset valloittivat kaupungin, 1353 se siirtyi aragonilaisten haltuun, myöhemmin se kuului vielä Habsburgien Espanjan ja aikanaan Piemonten alaisuuteen.

Vielä tänä päivänäkin osa Algheron asukkaista puhuu katalaania, samaa kieltä jota puhutaan mantereella esimerkiksi Barcelonassa!

Kaunis vanha kaupunki

Algheron vanha kaupunki on yksi koko Sardinian suosituimmista turistikohteista. Autottoman keskustan kapeat kujat ovat viehättäviä, ja niiden pienet kahvilat, baarit ja ravintolat tarjoavat mahdollisuuden ainutlaatuisiin makuelämyksiin.

Vanhan kaupungin kujien varrelta löydät lisäksi muotiliikkeitä ja koruliikkeitä, joista voit tehdä tuliaisostoksia. Alghero tunnetaan erityisesti syvänpunaisesta korallista, josta tehdään kauniita – ja kalliita – koruja. Kauneimmat korut löydät Marognan liikkeesä Piazza Civicalla.

Via Simon puolestaan on kulinaristin paras ostoskatu Algherossa. Sardinian herkkuja voit ostaa esimerkiksi Antichi Sapori -liikkeestä (Via Simon 2) ja Enodolciariasta (Via Simon 24).

Valmismatka on helpoin tapa matkustaa

alghero-katrina
Muiden rantalomakohteiden tapaan valmismatka on helpoin ja usein edullisin tapa lomailla Algherossa – varsinkin lomasesongin aikana. Tällä hetkellä esimerkiksi Finnmatkat järjestää valmismatkoja Algheroon ja muualle Sardiniaan.

Huippusesongin ulkopuolella omatoimimatkailija voi kuitenkin matkaustaa alueella edullisesti. Lennot Algheroon järjestyvät esimerkiksi Alitalian tai Ryanairin kautta.

Kuvat: Dani Rubio, Katrina, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!