Fuengirola on perinteikäs Aurinkorannikon matkakohde

Espanjan Aurinkorannikko, Costa del Sol, on houkutellut lomanviettäjiä Suomesta jo vuosikymmenien ajan. Fuengirola taas on Aurinkorannikon suosituimpia matkakohteita.


Katunäkymä, Fuengirola, Espanja.

Oikeastaan Fuengirola on enemmän kuin pelkkä matkakohde: tuhannet suomalaiset ovat muuttaneet tähän Andalusian kaupunkiin. Osa heistä viettää Aurinkorannikolla talvikaudet, toiset haluavat viettää suurimman osan vuodesta edullisessa ja lämpimässä Espanjassa.

Fuengirola sopiikin erinomaisesti suomalaisille, jotka haluavat paeta lunta ja pakkasta etelään: tammikuussakin päivälämpötila on keskimäärin 17 asteen tienoilla.

Fuengirola matkakohteena

Fuengirola on Aurinkorannikolla sijaitseva perinteinen rantalomakohde, joka tuli tunnetuksi kahdeksan kilometrin mittaisen rantansa ansiosta. Rantakadun varrella onkin runsaasti hotelleja, joista löydät varmasti mieluisan majapaikan.

Rantakadulta löydät myös lukemattomia ravintoloita, joissa saat sammutettua janosi ja täytettyä vatsasi. Lomalaisen kannattaa erityisesti tutustua paikalliseen tapas-kulttuuriin: pieniin suolaisiin hiukopaloihin, joiden napostelu lasillisen kanssa kuuluu aina asiaan.

Fuengirolan nähtävyydet

Fuengirolan alue on asutettu jo muinaisina aikoina: ensin se oli fonikialaisten siirtokunta, myöhemmin roomalaiset valloittivat alueen. Roomalaiset kutsuivat Fuengirolaa nimellä Suel.

Vielä nykyäänkin kaupungissa on nähtävissä arkeologisia jäänteitä roomalaisten ajalta. Arkeologiasta ja Rooman historiasta kiinnostuneen kannattaaakin tutustua esimerkiksi Torreblancan lähellä sijaitseviin kylpylärauniohin.

Fuengirolan eläintarha on yksi lapsiperheiden ehdottomista suosikkikohteista.

Ostokset ja hintataso

Fuengirolan ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset: kaupungissa on useita ostoskeskuksia. Keskustan kävelykatujen varrelta löydät lukuisia pieniä vaatekauppoja ja muita ostospaikkoja.

Vuonna 2004 avattu Miramar Centre on Fuengirolan suurin ostoskeskus, jonka laajuus on huimat 120 000 neliömetriä. Miramar Centrestä löydät varmasti etsimäsi – mitä hyvänsä sitten etsitkään!

Fuengirolan tori on auki tiistaina aamuvarhaisesta noin kolmeen saakka iltapäivällä. Tori on yksi Aurinkorannikon suurimmista, ja paikalliset asioivat mielellään torilla. Laajasta valikoimasta löydät vaatteiden ja paikallisten tuotteiden lisäksi vaikkapa merkkituotteiden piraattikopioita.

Matkat ja lennot

Fuengirola on vuosikymmenien ajan kuulunut myös suomalaisten matkanjärjestäjien ohjelmaan. Tällä hetkellä kaupunki kuuluu useiden matkatoimistojen valikoimaan: esimerkiksi Tjäreborg, Aurinkomatkat ja Lomamatkat tarjoavat eri hintaisia matkoja tähän aurinkorannikon suosikkikohteeseen. Valmismatka on varmasti helpoin tapa matkustaa Fuengirolaan. Silloin lento Malagaan ja viikko, kenties kaksikin miellyttävässä hotellissa tulee varmasti kohtuuhintaiseksi.

Jos matkustat mieluummin itsenäisesti, onnistuu sekin. Fuengirolan lähellä sijaitsee Malagan kansainvälinen lentokenttä, jonne on tarjolla myös suoria lentoja Helsingistä. Noin 25 kilometrin matka lentokentältä Fuengirolaan taittuu nopeasti bussilla, junalla tai taksilla.

Kuva Chantalboogers, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!