Koh Samui – upea matkakohde Thaimaassa

Thaimaa on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia rantalomakohteita. Yksi niistä on Koh Samui, joka on nousemassa Phuketin rinnalle Thaimaan suosituimpien matkakohteiden joukossa.


Coral Beach, Koh Samui,

Koh Samui on Siaminlahdella Samuin saaristossa sijaitseva saari. 250 neliökilometrin suuruisena se on Thaimaan kolmanneksi suurin saari, joten saaressa riittää tutkittavaa ja nähtävää pidemmänkin lomamatkan ajaksi.

Koh Samui säilytti pitkään alkuperäisen luonteensa. Lopulta massaturismi saapui kuitenkin tällekin saarelle. Sen ansiosta saarella on runsaasti hotelleja, yökerhoja ja shoppailumahdollisuuksia. Niiden ansiosta turistit voivat nauttia kaikista rantaloman riemuista.

Toisaalta suurella saarella riittää edelleen myös rauhallisia rantoja ja aitoa Thaimaan arkea. Varsinkin saaren lounaisosissaosissa tutustut helposti maaseudun elämään.

Thaimaan suosituin luksuskohde

Koh Samui on noussut nopeasti Thaimaan suosituimmaksi luksuskohteeksi: saarelle on avattu runsaasti toinen toistaan hienompia hotelleja ja resortteja.

Luksushotellit ovat tuoneet alueelle rahakkaita turisteja, minkä ansiosta saarelle noussut myös joukko hienoja ravintoloita. Jos kaipaat katukeittiön sijaan fine dining -ravintoloita, löydät saarelta etsimäsi!

Koh Samuin parhaat rannat ja rantakohteet

Chaweng, Koh Samui

Koh Samui on ennenkaikkea rantalomakohde. Jos haaveilet rennosta lomasta, hienosta hiekasta, kirkkaasta vedestä, vesiurheilusta ja hyvistä palveluista, saattaa Koh Samui olla juuri sinulle sopiva matkakohde.

Koh Samuilla on monia toinen toistaan parempia rantoja. Suosituimpia ja kuuluisimpia niistä ovat:

  • Chaweng. Chaweng Beach on saaren upein hiekkaranta. Yhdeksän kilometria hienoa valkoista hiekkaa on monelle riittävä syy saapuia Koh Samuille. Tarjolla on runsaasti palveluita ja yöelämä on pirteää.
  • Choeng Mon. Choeng Mon on edellistä rauhallisempi rantakohde. Silti rannalta löydät kaikki tarvitsemasi palvelut.
  • Lamai. Lamai Beach on Koh Samuin toiseksi suosituin rantakohde.
  • Bophut. Bophut-rannalta löydät joukon kohtuuhintaisia ja viihtyisiä hotelleja ja hyviä ravintoloita. Ranta ei kuitenkaan vedä vertoja Chaweng Beachille.
  • Mae Nam. Edellisen tavoin Mae Nam sijaitsee Koh Samuin pohjoisrannalla. Tämänkin hiekka on saaren muita rantoja ruskeampaa. Jos hiekan valkoisuus on sinulle tärkeintä, valitse mieluummin Chaweng!

Koh Samuin sää

Koh Samuin ilmasto on trooppinen ympäri vuoden, joten saari sopii suomalaisturistin kohteeksi lähes milloin tahansa. Kannattaa kuitenkin huomata, että eteläisellä Siaminlahdella sadekausi ajoittuu eri aikaan kuin muualla Thaimaassa.

Sää on kuitenkin parhaimmillaan keväällä helmikuusta huhtikuuhun. Silloin nimittäin sataa kaikkein vähiten. Vastaavasti lokakuussa ja marraskuussa on sadekausi, jolloin vettä saattaa tulla turhankin runsaasti. Toisinaan sateet jatkuvat vielä joulukuussa.

Iltapäivän sadekuurot saattavat kyllä trooppiseen tapaan yllättää ympäri vuoden. Silti myös kesä sopii mainiosti matkan ajankohdaksi.
Koh Samui

Matkat ja lennot

Lennot Suomesta Koh Samuille järjestyvät helpoimmin Phuketin tai Bangkokin kautta. Tämä osa matkaa kestää noin 10-11 tuntia.

Phuketissa ja Bangkokissa voit vaihtaa kotimaanlennolle, joka kestää noin tunnin.

Reittilennot perille saakka maksavat sesongista ja varausajankohdasta riippuen 900-1200 euroa. Halvemmallakin voit toki päästä perille, jos olet valmis useampiin välilaskuihin.

Koh Samuin lentokenttä sijaitsee vain parin kilometrin päässä Chawengista. Matka lentokentältä hotellille taittuu helpoimmin taksilla.

Valmismatka on tietysti helpoin tapa lomailla Koh Samuilla. Useat suomalaiset matkanjärjestejät tarjoavat tälläkin hetkellä eripituisia lomamatkoja tällä ihastuttavalla saarella.

Kuvat: Web design Samui, Sammasi ja Fabio Achilli (Flickr.com).

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!