Lukijan matkavinkki: Kauniit Malediivit ja vedenalainen ravintola

Tiesitkö, että maailman ensimmäinen vedenalainen ravintola sijaitsee Malediiveilla? Tämä on taatusti ainutlaatuinen matkakokemus!

CN_thaaundersea01_2_700x525_FitToBoxSmallDimension_Center
Matkavinkki Malediiveille. Maailman ensimmäinen vedenalainen ravintola löytyy Malediiveiltä. Ravintola on nimeltää Ithaa Undersea restaurant.

Ravintola sijaitsee Rengalin saarella Malediiveillä. Sanotaan että mailmaan kauneimmat trooppiset saaret sijaitsevat Malediiveillä, voisi hyvinkin olla totta. Malediivit ovat alunperin kuninkaille kuuluneita saaria.

Malediiveillä voi sukeltaa, surffata, tutkia luontoa, nähdä kookospalmuja, nähdä papukaijoja, nähdä koralleja, nähdä merieläimiä, nähdä värikkäitä kaloja, syödä hyvin yms. Siellä on myös 21 eri lajia delfiinejä ja valaita.

Malediiveihin kuuluu jopa 1190 saarta joista 200 on asuttuja, joten valinnanvaraa riittää ja saarilla voi harrastaa saarihyppelyä. Lämpötila lähes aina +30C ja sadetta on erittäin vähän. Löytyy myös hauskasti nimetty Hulhule-saari. Malediivit ovat maailman matalin valtio ja ilmastonmuutos on myös vakava uhka Malediiveille kuten muillekin tasaisille ja matalalla oleville maille ja rannikkoseuduille. Kohde vaikuttaisi sopivan erityisen hyvin uimisesta, sukeltamisesta ja snorklaamisesta pitäville.

Maan presidentti on ilmoittanut että turismista saadut tulot säästetään uuden kotimaan ostoa varten ilmastonmuutoksen takia, joten matkustamalle tänne voit siis myös auttaa. Myös israelilaiset ovat tervetulleita Malediiveille toisin kuin moniin muslimimaihin israelilaisia ei päästetä, Malediiveille kyllä. Viisumia ei saarille tarvita kun oleskelu kestää 30 päivää tai alle. Perjantai ja lauantai ovat juhlapyhiä islamin mukaisesti. Malediiveille pääsee mm. Tjäreborgin matkoilla.

Mielestäni Malediivit sekä näyttävät että kuulostavat upealta kohteelta, juuri sellaiselta jonne matkustamiseen kannattaa säästää. Majoittua voi hotelliin tai bungalowiin. Malediiveiltä on mahdollista käydä myös retkellä Sri Lankassa ja Keralassa Intiassa.

Matkavinkin lähetti lukijamme Sanne. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!