Belek – monipuolinen rantakohde Turkissa

Lähellä Antalyaa sijaitseva Belek tunnetaan mainiona rantaloma- ja golfkohteena, jonka hotellit ovat tavallista tasokkaampia.


Belek

Belek on puhdasverinen turistikohde

Belek sijaitsee noin 30 kilometrin päässä matkakohteena erittäin suositusta Antalyan suurkaupungista. Belek on kuitenkin täysin erilainen matkakohde, sillä Belek on rakennettu puhtaasti matkailijoiden ehdoilla. Niinpä Belek tarjoaa rentouttavasta ranta- tai golflomasta haaveilevalle kaiken, mitä hän lomaltaan kaipaa.

Tämän vuoksi Belekissä ei ole oikeastaan lainkaan paikallista asutusta — kyse on laadukkaiden hotellialueiden muodostamasta rantakaistaleesta. Tämä näkyy tietysti sekä palveluiden laadussa että niiden hinnassa. Niinpä edullisia tuliaisostoksia haluavan kannattaa kähteä ostoksille esimerkiksi Antalyaan, jossa valikoimat ovat laajempia ja hinnat edullisempia.

Monet Belekin hotelleista ovat ns. all inclusive -hotelleja, joissa majoittuva voi nauttia kaikista hotellin palveluista maksutta.

Hiekkarannalle vai viheriölle?

Belek, Turkki
Belekin ranta on useita kilometrejä pitkä, ja osaksi hotellien yksityisrantaa. Karkeahiekkainen ranta sopii mainiosti auringonpalvontaan, ja tarjolla on tietysti normaalit vesiurheilumahdollisuudet.

Monet tuntevat Belekin kuitenkin erityisesti golfkohteena. Belekin alueella sijaitseekin huikat 14 tasokasta golfkenttää, joten golffaajan aika ei käy Belekissä pitkäksi.

Varsinaisia nähtävyyksiä Belekissä ei ole. Sen vuoksi kulttuurista kiinnostuneen lomailijan kannattaa tehdä päiväretki tai pari läheiseen Antalyaan, jonka Antalyan historialliset nähtävyydet tekevät vaikutuksen keneen tahansa antiikin historiasta kiinnostuneeseen lomanviettäjään.

Valmismatka on helpoin tapa matkustaa

Helpoin ja usein edullisin tapa matkustaa Belekiin on varata valmismatka, sillä useat matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja Belekiin.

Kuvat: Adrian Dressler ja Franz-Josef Molitor, Flickr.com.

Vastaa

Onko sinulla aiheeseen liittyviä omia kokemuksia? Jaa kokemuksesi ja omat matkavinkkisi muiden iloksi!